Eveniment

Ucraina acuză Polonia că a aruncat în aer înţelegerile: Guvernul polonez a decis să interzică importurile de cereale şi alte alimente din Ucraina pentru a proteja sectorul agricol

Ucraina acuză Polonia că a aruncat în aer...

Autor: Ştefan Stan

15.04.2023, 19:16 9360

Guvernul polonez a decis să interzică importurile de cereale şi alte alimente din Ucraina pentru a proteja sectorul agricol polonez, a declarat sâmbătă liderul Partidului Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, Jaroslaw Kaczyński.

Cantităţi mari de cereale ucrainene, care sunt mai ieftine decât cele produse în Uniunea Europeană, au ajuns să rămână în statele din Europa Centrală pe fondul blocajelor logistice, afectând preţurile şi vânzările pentru fermierii locali.

Acest lucru a creat o problemă politică pentru PiS într-un an electoral.

"Astăzi, guvernul a decis un regulament care interzice intrarea, importul de cereale în Polonia, dar şi zeci de alte tipuri de alimente (din Ucraina)", a declarat Kaczyński în timpul convenţiei partidului PiS.

Lista acestor bunuri va fi inclusă în regulamentul guvernamental şi sunt bunuri "de la cereale până la produse din miere, foarte, foarte multe lucruri", a adăugat el.

"Suntem şi rămânem neschimbate prietenii şi aliaţii Ucrainei. O vom sprijini şi o vom susţine ... Dar este de datoria fiecărui stat, fiecărei autorităţi, o autoritate bună în orice caz, să protejeze interesele cetăţenilor săi", a spus Kaczyński.

Kaczyński a declarat că Polonia este pregătită să înceapă discuţii cu Ucraina pentru a rezolva problema cerealelor, iar partea ucraineană a fost deja notificată cu privire la deciziile guvernului polonez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO