Eveniment

Ucraina ar putea rămâne pe dinafară: Liderii UE au păreri împărţite în ceea ce priveşte candidatura Ucrainei. ”Întrebarea este dacă se va găsi consens în lărgirea UE”

Ucraina ar putea rămâne pe dinafară: Liderii UE au...

Autor: Petru Mazilu

09.03.2022, 15:30 138

Liderii UE au păreri împărţite în ceea ce priveşte acceptarea candidaturii Ucrainei, a spus un oficial european, citat de Sky News.

Liderii Uniunii Europene sunt în tabere diferite în ceea ce priveşte propunerea de a pune Ucraina pe un drum sigur către obţinerea statutului de membru, a spus oficialul.

Informaţia apare cu o zi înainte ca şefii statelor UE să discute despre solicitarea Kievului privind o integrare rapidă.

Oficialul care este implicat în pregătirea summitului de la Versailles a dorit să rămână anonim şi a dezvăluit că toţi liderii UE sunt pentru strângerea legăturilor cu Ucraina. Totuşi, garantarea statutului de membru pentru Ucraina ar putea fi văzută de Rusia drept o provocare.

„Întrebarea este dacă se va găsi consens în lărgirea UE, ceea ce este mai complicat”, a spus sursa.

Preşedintele ucrainean a depus săptămâna trecută o cerere de aderare la UE, solicitând ca primirea ţării sale să fie accelerată. El a cerut blocului să permită ţării sale să obţină imediat statutul de membru într-o procedură specială în condiţiile în care Ucraina se apără de Rusia.

Georgia şi Republica Moldova au depus cereri asemănătoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO