Eveniment

Ultimatumul lui Basescu pentru parlamentarii PDL: Ori contractele cu statul, ori politica

Ultimatumul lui Basescu pentru parlamentarii PDL: Ori contractele cu statul, ori politica
26.05.2010, 00:00 20

Acest lucru este greu de explicat in circumscriptii deparlamentarii puterii, de aceea, in sala de sedinta in caresenatorii si deputatii PDL s-au intalnit ieri cu seful statului,tonul discutiilor a fost destul de tensionat.

Parlamentarii au cerut ca "taierea" pensiilor sa nu fie atat dedrastica sau macar graduala, in schimb seful statului le-a atrasatentia ca facand afaceri cu statul, multi dintre demnitariipartidului conduc oricum PDL catre conditia unui partid "denimic".

"Presedintele ne-a cerut sa renuntam la afaceri. Ne-a spus ca nueste corect sa fii numit in functie si sa profiti de pe urmaacesteia in favoarea propriilor afaceri", a declarat unul dintreparlamentarii principalului partid de guvernare.

Razmerita anti-Videanu in PD-L

Subiectul a fost deschis de purtatorul de cuvant informal alsefului statului, ministrul dezvoltarii Elena Udrea, care a anuntatca va deschide tema de discutii si in sedinta conduceriipartidului. Basescu nu a facut nominalizari, dar unul dintreministrii partidului spre care s-a indreptat deseori atentia preseieste ministrul economiei, Adriean Videanu, actionar majoritar laMarmosim.

Presa a scris ca pe vremea cand acesta era primarul Capitalei,trotuarele din Bucuresti au fost infrumusetate cu borduri de laMarmosim, el afirmand atunci ca nu a avut nicio legatura cuafacerea, de vreme ce firma este manageriata de altcineva.

Videanu a raspuns dupa finalizarea discutiilor ca presedintelenu s-a referit la el.

"Pentru toti cei care au afaceri cu banul public sunt absolut deacord sa se ia o asemenea decizie: sa opteze intre calitatea de omde afaceri sau actionar si functia publica. Nu am avut, nu am si nuvoi avea niciodata afaceri cu statul. Doamna Udrea s-a referit lacei care au afaceri cu statul, nu s-a inteles bine. Compania mea nua avut niciodata afaceri cu statul", a spus ministrul. Insa, insala, unii parlamentari au prins curaj dupa ce a vorbit TraianBasescu acuzandu-l pe ministru, care este si prim-vicepresedinte inPDL, ca a continuat politica contractelor preferentiale acordate"baietilor destepti" din energie.

Tema renuntarii la contractele cu statul nu este una noua pentruBasescu, el cerand consilierilor PD din CGMB sa renunte lacontractele cu statul pe vremea cand era primarul general alCapitalei in 2002. A fost o lovitura dura data la acea vremelocotenentilor sai din PD, multi dintre acestia avand firme deconstructii care asfaltau bulevardele Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24