Eveniment

Un pachet suspect a fost detonat pe stadionul din unde va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio

Un pachet suspect a fost detonat pe stadionul din unde va...
01.08.2016, 10:04 880

Tensiunile sunt din ce în ce mai ridicate la Rio, locul unde va avea loc Olimpiada, după ce un pachet suspect a fost detonat pe stadionul unde se va desfăşura ceremonia de deschidere.

Potrivit Sky News, o explozie puternică s-a auzit pe stadionul Macarana duminică, după ce un robot a fost trimis în acţiune în urma detectării unui pachet suspect.

Acesta este numai ultimul episod din controversa care înconjoară jocurile olimpice de la Rio.

Un grup de profesori care protestează zilele acestea pentru salarii mai mari a stins, după mai multe încercări, flacăra olimpică. Protestatarii au distrus de asemenea mai multe automobile, iar autorităţile din Brazilia au răspuns cu gaze lacrimogene şi spray paralizant.

În ciuda neplăcerilor, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Jocurilor Olimpice a încercat să minimalizeze problema.

"Torţa se stinge adesea şi este reaprinsă. Flacăra nu se stinge niciodată", a declarat Philip Wilkinson, purtător de cuvânt al Jocurilor Olimpice.

Flacăra olimpică a fost aprinsă în Grecia, cu 3 luni şi jumătate înainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, programate în perioada 5-21 august. După ce a parcurs aproximativ 300 de localităţi din Brazilia, flacăra olimpică se află în prezent la Rio de Janeiro, destinaţia finală.

Duminică, sportivii australieni nu au avut parte de o noapte liniştită. În sectorul rezervat acestora în Satul Olimpic, s-a declanşat o alarmă de incendiu şi au fost evacuaţi în cel mai scurt timp. Potrivit oficialilor delegaţiei australiene, incendiul a fost pornit de la o ţigară aprinsă, însă pompierii au intervenit imediat şi sportivii au revenit în apartamente după o jumătate de oră.

 "A fost un incendiu în blocul 23 al Satului Olimpic, se pare că în subsol. Era foarte mult fum, iar noi am fost nevoiţi să-i evacuăm pe sportivi. Pompierii au intervenit, totul a fost controlat şi ne-am întors în camere. Nu a fost o mare dramă", a dezvăluit Mike Tancred, purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Australian.

 Delegaţia Australiei care va participa la Jocurile Olimpice de la Rio este formată din 419 sportivi, care vor concura în 26 de discipline sportive. De asemenea, australienii au cucerit de-a lungul timpului 468 de medalii la Jocurile Olimpice de vară, la 25 de ediţii: 139 de medalii de aur, 152 de argint şi 177 de bronz.

 Kitty Chiller, şeful delegaţiei australiene, s-au plâns de cablurile expuse şi de toalete blocate din Satul Olimpice, considerând precare condiţiile de cazare, mai ales că Jocurile Olimpice vor debuta pe 5 august. Chiller a refuzat, iniţial, ca delegaţia Australiei să locuiască în Satul Olimpic, dar s-a mutat la începutul acestei săptămâni după ce peste 600 de muncitori au efectuat reparaţiile necesare şi solicitate de şeful delegaţiei de la Antipozi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO