Eveniment

Un profesor de istorie: Politicienii români ar trebui să arate gesturi de amabilitate în relaţia cu Rusia

Autor: Mirabela Tiron

06.03.2012, 17:04 101

Adrian Niculescu, lector universitar de istorie în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice din Bucureşti, susţine că politi­cienii români ar trebui să arate gesturi de bunăvoinţă, de amabilitate în relaţia cu Rusia la nivel de formă şi nu de fond şi mai ales să fie prudenţi şi diplomaţi.

"Relaţiile sunt tensionate şi nu cred că se va schimba acest lucru. Rusia a legitimat prin vot numirea ca preşedinte a lui Putin, KGB-istul şi cel care reprezintă vechile structuri ruseşti şi ce era mai rău în Rusia", a spus Niculescu. Lectorul uni­ver­sitar de istorie menţionează că dacă Ro­mânia nu a reuşit să amelioreze relaţiile cu Rusia în timpul mandatului lui Dmitri Medvedev, care era mai generos, cu atât mai puţin va reuşi să schimbe ceva în bine cu Putin preşedinte. Niculescu consideră că România ar trebui să concerteze cu celelalte ţări din apropierea Rusiei, cu Polonia sau Finlanda şi cu toate ţările din UE şi din blocul NATO. "Sub nicio formă România nu trebuie să iasă din acest cor."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24