Eveniment

UniCredit Leasing si-a dublat finantarile

28.07.2005, 19:55 11

UniCredit Leasing Romania a finantat, in primul semestru, proiecte in valoare de 91 de milioane de euro, mai mult decat dublu comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, o evolutie similara inregistrand si profitul net care a ajuns la 3 milioane de euro (conform IAS).

"In perioada ianuarie-iunie a anului 2004, compania a inregistrat un profit net de 1,4 milioane de euro, valoarea proietelor finantate totalizand 39 de milioane de euro", a declarat Dragos Marinescu, avocat in cadrul UniCredit Leasing Romania.

Din totalul proiectelor finantate, 50% au vizat achizitia de echipamente industriale, potrivit companiei. Portofoliul Unicredit Leasing mai include autovehicule si imobile, in proportie de 45%, respectiv 5%, compania oferind finantare pe termen mediu si lung si pentru leasing tip "sale and lease back" (vanzare cu pact de rascumparare prin leasing).

Potrivit reprezentantilor firmei, cele mai importante criterii folosite de societate in selectarea utilizatorilor sunt fezabilitatea proiectului inves-titional si experienta profesionala a investitorului. UniCredit Leasing Romania a finantat, anul trecut, investitii in valoare de 82,2 milioane de euro (102 milioane de dolari).

In primele trei luni, proiectele finantate de companie au insumat 39 milioane de euro, aproape dublu comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, 56% dintre acestea vizand achizitia de echipamente industriale.

UniCredit Leasing Romania a inaugurat, in acest an, reteaua teritoriala nationala prin deschiderea a 12 birouri in Arad, Bacau, Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu-Mures si Timisoara. In prezent, societatea are o cota de circa 8,5% din piata de profil, remarcandu-se pe segmentul de echipamente, iar capitalul social este de 8 milioane de euro (10 mil. dolari).

UniCredit Leasing Romania activeaza ca finantator inca din anul 1994, cand a fost inmatriculata sub numele de Romlease, iar din 2002 societatea este detinuta de grupul UniCredito Italiano. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels