Eveniment

Unul dintre cele mai mari pachete de compensaţii: Şeful Uber, Dara Khosrowshahi, a deblocat o clauză care îi oferă opţiuni pentru cumpărarea de acţiuni în valoare de 136 mil. dolari, după ce evaluarea Uber a ajuns la 120 mld. dolari

Unul dintre cele mai mari pachete de compensaţii: Şeful...

Autor: Ştefan Stan

29.02.2024, 07:44 161

Directorul executiv al Uber, Dara Khosrowshahi, a primit opţiuni de cumpărare de acţiuni în valoare de aproximativ 136 de milioane de dolari, după ce a atins o ţintă de performanţă pentru a asigura o evaluare de 120 de miliarde de dolari pentru compania de transport cu maşina, în valoare de 120 de miliarde de dolari, scrie FT. 

Pachetul, stabilit înainte de listarea la bursă a Uber în 2019, părea puţin probabil să fie atins în cea mai mare parte a vieţii sale ca societate publică, deoarece s-a luptat cu pierderi persistente care se ridicau la zeci de miliarde de dolari.

Dar rezultatele Uber s-au îmbunătăţit recent sub conducerea lui Khosrowshahi. Compania a declarat într-un document recent că obiectivul de performanţă al directorului general a fost atins după ce valoarea acţiunilor sale a înregistrat o medie de cel puţin 120 de miliarde de dolari pe o bază complet diluată în 90 de zile de tranzacţionare până la 6 februarie.

Khosrowshahi a fost angajat în 2017 de la Expedia, unde a fost cândva cel mai bine plătit director general din S&P 500. Pentru a-l compensa pentru cele 160 de milioane de dolari în opţiuni la care a renunţat la plecarea de la Expedia, Uber a fost de acord ca acesta să primească opţiuni pe 1,75 milioane de acţiuni dacă obiectivul de 120 de miliarde de dolari este atins şi dacă rămâne în funcţie timp de cinci ani. Alţi directori au avut, de asemenea, compensaţii în valoare potenţială de milioane de euro legate de prag.

Compania de ride-hailing a declarat că pachetul a fost "necesar având în vedere provocările cu care Uber s-a confruntat în 2017 şi rolul critic pe care îl va juca în planul de transformare al Uber".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO