Eveniment

Unul dintre şoferii autocarului prăbuşit în Muntenegru, angajat al Poliţiei Capitalei. La data accidentului era în concediu de odihnă

Unul dintre şoferii autocarului prăbuşit în...

Autor: Iulian Anghel

25.06.2013, 10:08 2694

Ministerul de Interne transmite că unul dintre şoferii implicaţi în accidentul de autocar din Muntenegru în care şi-au pierdut viaţa 18 turişti români era agent de poliţie, angajat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la Serviciul de Logistică.

“Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unităţii unde îşi desfăşura activitatea”, a transmis Ministerul de Interne într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Potrivit documentului citat, agentul de poliţie este posesor al permisului de conducere din anul 1989, având categoriile BE, CE, DE şi al atestatului profesional eliberat de ARR Bucureşti la data de 17.03.2012 cu valabilitate până la data de 16.03.2017. El ar fi fost cunoscut ca un bun profesionist, spune documentul, care nu detaliază dacă agentul a murit în accident sau este rănit. Însă comunicatul vorbeşte despre el la indicativ prezent.

“Agentul de poliţie are 45 de ani, este căsătorit şi are un copil. Este angajat în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, ulterior din anul 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenţie rapidă, iar din anul 2000 în structurile de logistică, în funcţia de conducător auto. “

Ministerul de interne spune că ceea ce făcea poliţistul conducând un mijloc de transport privat nu este ilegal

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv art 96 (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, aşa cum a fost modificat de Legea -cadru nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice " Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO