Eveniment

Urmează ZF/iBanFirst Regional Business Summit, ediţia a II-a. Bucureşti, 25 mai. Cum se pot extinde companiile româneşti la nivel internaţional?

Urmează ZF/iBanFirst Regional Business Summit, ediţia a...

Autor: Răzvan Botea

27.04.2023, 13:02 100

Regiunea Europei Centrale şi de Est este una dintre cele mai dinamice regiuni la nivel global din punctul de vedere al dezvoltării economice şi businessului. Pe de-o parte, este vorba de spaţiul de creştere pe care regiunea în are şi pe de altă parte de oportunităţile şi atuurile pe care le are, precum forţa de muncă atractivă, apartenenţa la Uniunea Europeană etc. Pentru a beneficia la maxim de toate aceste avantaje pe care regiunea şi piaţa europeană le oferă, companiile locale se uită din ce în ce mai mult la expansiunea la nivel regional, european sau chiar global.

„Mediul de afaceri al viitorului va necesita companii agile, capabile să navigheze prin tendinţele în continuă evoluţie ale pieţei, incertitudinile economice şi inovaţiile tehnologice. Pentru a reuşi în acest mediu dinamic, întreprinderile trebuie să accepte schimbarea, să depăşească obstacolele întâmpinate şi să îşi valorifice punctele forte pentru a obţine un avantaj competitiv”, spune Johan Gabriels, directorul regional pentru Europa de Sud-Est în cadrul iBanFirst.

Întrebarea este care sunt provocările expansiunii? Cum se finanţează businessul sau ideea şi care domenii sunt cele mai atractive? Porneşti de la zero în noua piaţă sau mergi pe o achiziţie? Cum alegi piaţa? La toate aceste întrebări şi multe altele răspund, pe 25 mai, speakerii celei de-a doua ediţii a conferinţei ZF iBanFirst Regional Business Summit „Cum se pot extinde companiile româneşti la nivel internaţional?”

„Suntem încântaţi să adunăm un grup de speakeri distinşi şi experţi în afaceri pentru a doua ediţie a evenimentului nostru anual. Cu siguranţă, poveştile şi perspectivele lor vor fi o sursă de motivaţie pentru IMM-urile locale pentru a identifica noi oportunităţi de creştere şi pentru a se dezvolta la nivel global, chiar şi în acest context provocator. Este o oportunitate excelentă de networking şi de a dobândi noţiuni valoroase, atât pentru liderii de afaceri experimentaţi, cât şi pentru cei tineri”, mai spune Johan Gabriels.

La eveniment vor fi prezenţi antreprenori şi directori executivi din România, Bulgaria şi Ungaria ai unor companii care s-au extins cu succes în regiune şi care pot împărtăşi experienţele lor în acest proces.

Speakerii conferinţei de anul trecut, printre care şi Iulian Stanciu, fondatorul şi preşedintele executiv al eMag, una dintre companiile româneşti cu cele mai de succes poveşti de extindere internaţională, au vorbit despre care au fost provocările, dar li avantajele expansiunii la nivel regional sau global şi au venit cu insighturi din propriile experienţe.

Printre temele de discuţie care vor fi abordate în cadrul evenimentului de anul acesta: De ce au succes antreprenorii optimişti; strângerea de capital - opţiuni de finanţare şi perspective viitoare; cum îşi dezvoltă afacerile directorii executivi din regiune în actualul context economi

Printre speakerii evenimentului se numără:

·             Johan Gabriels, SEE Regional Director, iBanFirst

·             Daniel Spiridon, VP of Business Development & CEO Emag Hungary, Emag (RO)

·             Lucian Baltaru, Co-Founder & CEO Sameday (RO)

·             Cristina Bâtlan, Founder & CEO, Musette (RO)

·             Ivailo Gospodinov, Managing Partner BlackPeak Capital (BG)

·             Elvin Guri, Founder & CEO, Invenio Partners (BG)

·             Claudiu Corcodel, Partner ACP Group (RO)

·             Sandor Erdei, Founder & CEO DBH Group (HU)

 

Fiind o companie care ajută alte companii să-şi extindă afacerile la nivel internaţional, iBanFirst va oferi o imagine de ansamblu asupra principalilor indicatori macroeconomici din regiune, riscurile şi provocările aduse de monedele locale atunci când o companie se extinde în străinătate şi cum arată plăţile internaţionale în secolul al XXI-lea. Mai exact, plăţile internaţionale nu au fost niciodată atât de rapide, uşoare şi transparente ca în prezent.

Participarea la eveniment este gratuită, indiferent dacă alegeţi să participaţi online sau în persoană. Pentru a vă înscrie, completaţi formularul: https://info.ibanfirst.com/cee-event-2023-regional-summit.

Cele mai recente previziuni ale Fondului Monetar Internaţional (FMI), publicate în luna aprilie a acestui an, arată că regiunea Europei Centrale şi de Est se transformă într-o forţă economică dinamică, în creştere. Se preconizează că multe dintre ţările din regiune vor înregistra o majorare a PIB-ului peste cea a UE, printre care şi România, cu o creştere prognozată de 2,4%, de peste trei ori mai mare decât media UE de 0,7%. Bineînţeles, mai sunt multe de realizat în această parte a lumii, însă întreprinderile locale şi internaţionale care fac afaceri în regiune înregistrează aici o creştere mai mare decât în alte zone. Pentru companiile fondate de antreprenori locali în ţări precum România, Ungaria şi Bulgaria, aceste veşti sunt extraordinare. Se pare că au reuşit, în sfârşit, să depăşească dificila tranziţie post-comunistă care s-a întins pe parcursul a trei decenii. În prezent îşi pot extinde afacerile dincolo de graniţele ţării lor pentru a dobândi succes internaţional, demonstrând potenţialul mediului de afaceri din această regiune.

Extinderea la nivel internaţional este o perspectivă atrăgătoare pentru întreprinderile locale, datorită avantajelor multiple, cum ar fi creşterea veniturilor şi a notorietăţii mărcii, accesul la finanţare, la talente străine şi la servicii regionale. Cu sprijinul companiilor fintech precum iBanFirst, a face afaceri globale nu a fost niciodată mai uşor. Plăţile internaţionale şi conversiile valutare sunt acum mult mai rapide, simple şi eficiente. Costurile suplimentare sunt eliminate, iar ratele de schimb valutar sunt foarte competitive, beneficii la care doar marile corporaţii aveau acces până nu demult.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO