Eveniment

Urmează ZF/ROREG De la idee la business inteligent, cu finanţări europene. Brăila, 13 februarie, de la 10.30 pe zf.ro: Ce fonduri europene sunt disponibile pentru companiile din judeţele din regiunea Sud-Est?

Urmează ZF/ROREG De la idee la business inteligent, cu...

Autor: Răzvan Botea

12.02.2024, 00:06 201

Ce rol joacă băncile în creditarea afacerilor finanţate prin fonduri UE? Care sunt cele mai „bancabile“ businessuri? Care sunt contribuţiile proprii pentru businessurile finanţate cu bani europeni? Ce rol joacă băncile în creditarea afacerilor finanţate prin fonduri UE? Sunt câteva dintre întrebările la care vor răspunde speakerii conferinţei „De la idee la business inteligent, cu fonduri europene“.

Ce finanţări europene sunt disponibile şi ce trebuie să ştie antreprenorii din Brăila, Tulcea, Constanţa, Vrancea, Galaţi sau Buzău? Care sunt alternativele de finanţare pentru contribuţia proprie atunci când atragi fonduri europene? Sunt doar câteva dintre întrebările la care Ziarul Financiar, liderul presei de business din România, împreună cu BCR şi Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG) vor răspunde în cadrul seriei de evenimente „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“.

Economia României urmează să accelereze în 2024, conform tuturor aşteptărilor. Şi consumul va veni cu aportul său, dar economia se bazează în 2024 pe investiţii, în special pe investiţiile publice pe baza fondurilor europene. Peste 100 mld. euro are România la dispoziţie în următorii ani, bani pentru infrastructură rutieră, feroviară, spitale, şcoli etc.

Una dintre cele mai importante discuţii este recuperarea decalajelor de dezvoltare dintre regiunile din România şi chiar dintre judeţele vecine din interiorul unei regiuni. Pentru aceasta, există fondurile europene regionale, în valoare de peste 11 mld. euro în următorii şase ani.

Pentru dezvoltarea economică uniformă a ţării, dincolo de avansul PIB, cheia e la investiţiile regionale, la dezvoltarea businessului, coloana vertebrală a economiei, în toate zonele ţării.

Fondurile europene joacă un rol central, mai ales în contextul în care, începând cu programul financiar 2021-2027, finanţările pentru regiunile României s-au descentralizat, de la Ministerul Fondurilor Europene către Agenţiile pentru Dezvoltare Regională (ADR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO