Eveniment

UTI, castigatoarea licitatiei pentru e-licitatie

07.10.2003, 00:00 15



Compania UTI a castigat licitatia pentru extinderea sistemului electronic e-licitatie.ro, oferta sa financiara fiind cea mai redusa dintre cele depuse, respectiv de circa 133 mld. lei (3,4 milioane de euro), la care se adauga costul finantarii de 51,3 miliarde de lei (aproape 1,3 milioane de euro).



In cursa pentru extinderea sistemului au intrat initial 34 de companii care au cumparat caietele de sarcini. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), pana la expirarea termenului final de depunere a ofertelor, respectiv pana la 7 iunie, in competitie au mai ramas doar cinci companii: Romsys, S&T Romania, Intrarom, Siemens Business Services si UTI.



"In urma analizei ofertelor si a raspunsurilor de clarificare, comisia de evaluare a constatat ca oferta financiara a firmei Siemens Business Services nu respecta conditiile de finantare solicitate prin caietul de sarcini si a respins oferta acesteia", mentioneaza ministerul.



Confom caietului de sarcini, pretul a reprezentat 60% din punctaj, conditiile finantarii - 10%, iar oferta tehnica - 30%.



Cea mai ridicata oferta financiara a fost depusa de Romsys, in valoare de 188,3 miliarde de lei - 4,8 milioane de euro, la care se adauga costul finantarii de 64,5 miliarde de lei - 1,6 milioane de euro.



Oferta depusa de Intrarom a fost de 163,9 miliarde de lei - 4,2 milioane de euro, cu un cost al finantarii de 45,2 miliarde de lei - 1,1 milioane de euro, in vreme ce S&T Romania a solicitat 135,7 miliarde de lei - 3,5 milioane de euro, cu un cost al finantarii de 51,6 miliarde de lei - 1,3 milioane de euro.



Aplicatia software asociata ofertei castigatoare este realizata in colaborare de firmele TotalSoft si UTI. Solutia beneficiaza, de asemenea, de suportul unei echipe de cadre universitare din Romania, pentru optimizarea algoritmilor de acces la baza de date si asigurarea securitatii informatiilor.



Extinderea sistemului va presupune introducerea unor functionalitati noi, va permite performante sporite - inclusiv un numar mai mare de utilizatori, precum si organizarea de noi tipuri de licitatii - cum ar fi cele complexe, cu plic inchis.



Sistemul electronic de achizitii publice functioneaza din luna martie a anului trecut, fiind utilizat in prezent de aproape 1.000 institutii publice. In plus, circa 8.000 de companii au solicitat inscrierea in sistem ca furnizori.



Numarul licitatiilor inchise a depasit 180.000, valoarea acestora fiind de peste 11.000 miliarde de lei. Economiile realizate se ridica la aproximativ 2.500 miliarde de lei.



Pana in prezent, sistemul a functionat pe baza unui proiect pilot, dezvoltat de MCTI in anul 2001, cu o valoare de 40.000 de euro.



UTI Systems este o societate membra a grupului UTI, alaturi de inca opt companii, cu activitati in domeniile sisteme de securitate, tehnologia informatiei si comunicatii, inginerie civila si servicii administrative. Grupul a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri 42,5 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels