Eveniment

Veniturile a 20 de agentii de stat vor merge la buget

14.09.2009, 19:10 22

Guvernul a schimbat regimul de finantare al mai multorstructuri, precum Autoritatea pentru Valorificarea ActivelorStatului (AVAS), Inspectoratul de Stat in Constructii, RegistrulComertului (ONRC), obligandu-le sa cedeze bugetului de stat baniidin taxe, pastrati in prezent de aceste institutii, au declaratsurse oficiale.

"Acum isi modifica regimul de finantare, in sensul ca, desicolecteaza taxe si venituri pentru diferite activitati si servicii,banii vor fi varsati la bugetul statului, urmand sa fie efectuatecheltuieli din buget numai dupa aprobarea ordonatorilor decredite", au aratat sursele citate.

Pe lista agentiilor pentru care Guvernul a schimbat regimul definantare au fost incluse, printre altele, Agentia de Compensarepentru Achizitii de Tehnica Speciala, Inspectoratul de Stat inConstructii, Agentia Nationala de Reglementare in Energie (ANRE),Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN),Comisia Nationala de Prognoza (CNP), Autoritatea Nationala pentruProtectia Consumatorilor (ANPC), Agentia Romana de InvestitiiStraine (ARIS), Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii inIndustrie (OPSPI), Inspectia Muncii.

Premierul Emil Boc a afirmat recent ca agentiile "stau calare"pe circa 1 mld. euro, bugete gestionate dupa dorinta, si ca prinlegea pe care Guvernul isi va asuma raspunderea, veniturileobtinute de autoritatile si institutiile publice finantate integralsau partial din venituri proprii, reorganizate ca institutiifinantate integral de la bugetul de stat, vor fi varsate la bugetulde stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels