Eveniment

Vodafone a încheiat un parteneriat pe 10 ani cu Microsoft în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru AI, cloud şi IoT

Vodafone a încheiat un parteneriat pe 10 ani cu...

Autor: Ştefan Stan

16.01.2024, 15:47 291

Vodafone a încheiat un parteneriat pe 10 ani cu Microsoft pentru a oferi servicii generative de inteligenţă artificială, servicii digitale, de întreprindere şi cloud la peste 300 de milioane de întreprinderi şi consumatori de pe pieţele sale europene şi africane, potrivit Reuters.

Compania britanică va investi 1,5 miliarde de dolari în inteligenţa artificială orientată către clienţi, dezvoltată cu ajutorul tehnologiilor Azure OpenAI şi Copilot de la Microsoft, a precizat aceasta, şi va înlocui centrele de date fizice cu servicii cloud Azure mai ieftine şi scalabile.

La rândul său, Microsoft va deveni la rândul său un investitor de capital în platforma IoT (Internet of Things) gestionată de Vodafone, atunci când aceasta va fi transformată într-o afacere de sine stătătoare, până în aprilie, şi va contribui la extinderea platformei financiare mobile a Vodafone în Africa.

Directorul general al Vodafone, Margherita Della Valle, care se află sub presiune pentru a readuce grupul la creşterea profitului, a identificat o oportunitate de a ajuta companiile să se digitalizeze, menţionând în luna mai că piaţa de adresabilitate valora 140 de miliarde de euro.

Ea a declarat că acordul, pe care l-a semnat împreună cu preşedintele şi directorul general al Microsoft, Satya Nadella, va "accelera transformarea digitală a clienţilor noştri de afaceri, în special a companiilor mici şi mijlocii".

Directorul financiar al Vodafone, Luka Mucic, a declarat că poziţia de lider a Microsoft în domeniul inteligenţei artificiale, susţinută de parteneriatul OpenAI, va transforma serviciile pentru clienţi ale companiei de telefonie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO