Eveniment

​Wizz Air anunţă că va aduce încă două aeronave în România anul viitor şi va creşte flota la 36 de aeronave

​Wizz Air anunţă că va aduce încă două aeronave...

Autor: Miruna Diaconu

03.10.2023, 13:54 336

Wizz Air, cel mai mare operator aerian de pe plan local, a anunţat că va mai aduce încă două aeronave la baza aeriană din Bucureşti, una dintre cele mai mari baze ale companiei din toată reţeaua. Astfel, Wizz Air va avea 36 de aeronave în România.

„Mai aducem două aeronave în Bucureşti începând cu luna iunie a anului viitor. Vom creşte flora la 19 aeronave în baza din Bucureşti, toate aeronavele de aici vor fi noi de tipul A321 NEO. Vrem să creştem şi să satisfacem cererea de pe plan local. De asemenea, introducem o nouă nouă din Bucureşti către Leipzig şi vom creşte frecvenţa pe 21 de rute existente. Avem în plan să recrutăm şi 250 de angajaţi din România. Ne dorim să creşte mai mult şi să venim cu noi oportunităţi pe piaţa locală”, spune Jozsef Varadi, CEO-ul Wizz Air.

Operatorul aerian are şase baze aeriene în România, la Bucureşti, Cluj, Craiova, Sibiu şi Timişoara şi numără 171 de rute dinspre aeroporturile locale către 24 de ţări.

„Avem o cotă de 54% din piaşp, restul pieţei este destul de fragile, avem o poziţie dominant, dar nu ne mulţumim cu acest statut, ne dorim să creştem mai mult”, amai spune el.​​
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO