Eveniment

Zentiva spera la un castig dublu dupa scaderea din 2005

28.04.2006, 00:00 13

Compania farmaceutica Zentiva SA (Sicomed) estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 215,5 mil. lei (circa 60 mil. euro), in crestere de la 192,3 mil. lei (aproximativ 53 mil. euro).

In ceea ce priveste profitul, dupa scaderea de 18% inregistrata anul trecut fata de 2004, oficialii firmei asteapta pentru acest an aproape o dublare a acestuia pana la 32,8 milioane de lei (9,6 mil. euro).

Zentiva a anuntat ca nu va distribui dividende anul acesta actionarilor, profitul realizat anul trecut urmand a fi folosit in mare parte pentru finantarea activitatii proprii. In luna septembrie a anului trecut cehii de la Zentiva au achizitionat in totalitate actionarul majoritar al Sicomed, compania de investitii Venoma Holdings, in urma unei tranzactii de 102 milioane de dolari (circa 85 de milioane de euro). Compania a precizat ca datele furnizate sunt cele realizate de fostul Sicomed.

Pentru acest an, Zentiva a anuntat ca intentioneaza sa aduca pe piata din Romania inca 12 produse noi, corespunzatoare unor arii terapeutice diferite.

Principalii distribuitori ai Zentiva SA sunt, dupa ponderea in totalul vanzarilor valorice, Dita Import-Export, Reald, Farmexpert si Fildas. Acestia au totalizat 56% din valoarea totala a vanzarilor brute in anul 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO