Eveniment

ZF Live. Avocatul Ion Nestor, managing partner NNDKP: În următorii cinci ani vom vedea o explozie a antreprenoriatului românesc

Ion Nestor: Acum nu mai poţi să visezi la tranzacţiile care au avut loc acum 20 de ani sau acum 15 ani. Nici noi, avocaţii, nu mai putem, trebuie să ne obişnuim cu noua realitate.

Ion Nestor: Acum nu mai poţi să visezi la tranzacţiile care au avut loc acum 20 de ani sau acum 15 ani. Nici noi, avocaţii, nu mai putem, trebuie să ne obişnuim cu noua realitate.

Autor: Răzvan Botea

20.11.2018, 19:00 1034

În ultimii 20 de ani, economia României a trecut printr-o perioadă a marilor tranzacţii şi privatizări, apoi într-o fază de consolidare în care antreprenoriatul local a avut un cuvânt de spus, dar antreprenorii români sunt destul de timizi în raport cu alte ţări care au trecut prin aceleaşi etape.

România a trecut în ultimii 20 de ani printr-o etapă a marilor tranzacţii şi a marilor pri­vatizări, urmată de o perioadă de consolidare şi de afirmare a antrepre­noria­tului românesc. Cu toate acesta, antre­pre­norii români au rămas timizi, dar este de aşteptat ca în următorii cinci ani să asistăm la o dezvoltare fără precedent a capitalului românesc. ZF a fost cel mai exact cronicar al acestor etape din economia României, a spus Ion Nestor, avocat al casei de avocatură NNDKP, în cadrul ediţiei speciale ZF Live ce a avut loc vineri la Banca Naţională a României şi a marcat aniversarea de 20 de ani a Ziarului Financiar.

„Economia României a produs într-o primă fază o sumedenie de deal-uri de mare anvergură, vorbim de perioada marilor privatizări, marilor tranzacţii, care, evident, erau menite să se sfârşească la un moment dat. După care a intrat într-o fază de consolidare, să-i spunem, în care antrepre­noriatul local a început să aibă un cuvânt de spus. Dacă deschidem ZF în fiecare zi, vedem că dumneavoastră aveţi grijă să ne arătaţi ce se întâmplă – ce se mai dezvoltă, ce se mai investeşte, ce se mai creşte. Sigur, o să mi se spună, şi o spun şi eu, nu în ritmul pe care ni l-am dorit, nu cu amplitudinea pe care ne-o doream, nu cu apetitul pe care l-am fi imaginat acum 20 de ani. Antreprenorii români sunt destul de timizi în raport cu alte ţări care au trecut prin aceleaşi etape.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO