Eveniment

ZF oferă astăzi premiul „Antreprenorul Anului“ şi desemnează Campionii în business ai Munteniei

ZF oferă astăzi premiul „Antreprenorul Anului“ şi...

Autor: Adelina Mihai

03.11.2014, 00:04 142

Cele mai performante companii antreprenoriale din regiunea Munteniei vor fi premiate în această seară în cadrul galei de încheiere a proiectului „Campioni în business“, realizat de ZF în parteneriat cu fondul de investiţii Enterprise Investors, BCR - cea mai mare bancă locală, firma de audit şi consultanţă fiscală PwC şi Fundaţia Triple Helix.

În cadrul evenimentului, care va reuni peste 200 de oameni de afaceri la hotelul Radisson din Capitală, se va acorda şi marele premiu al proiectului, denumit „Antreprenorul Anului“, care va răsplăti perfor­manţele financiare din ultimul an ale unei companii deţinute de români. În 2013, „Antreprenorul Anului“ a fost desemnat omul de afaceri Radu Georgescu, care a fondat compania cu activităţi în domeniul IT GECAD.

Anul acesta, în cadrul proiectului „Campioni în business“ au fost premiate deja câte trei companii, în funcţie de categoriile: companii mari (cu afaceri de peste 70 de milioane de lei), companii mici (cu afaceri între 15 şi 70 de milioane de lei) şi companii antreprenoriale care au meritat „premii speciale“. Astfel, în cadrul a două evenimente organizate la Cluj şi la Iaşi în perioada octombrie – noiembrie 2014  au fost deja acordate premii companiilor „campioane“ din regiunile Transilvania şi Banat şi Moldova. Dedeman din Bacău (retail bricolaj), Köber din Neamţ (producţie vopsele), Pandora Prod din Focşani (textile), Electric Plus din Bacău (tâmplărie din PVC), Balcanic Prod din Focşani (ambalaje) sau Betty Ice din Suceava (producţie de îngheţată) au fost doar câteva dintre companiile „campioane“ din regiunea Moldovei în acest an.

Din regiunea Transilvaniei şi a Banatului, printre campionii din acest an s-au aflat companii precum Elba din Timişoara (echipamente electrice de iluminat), Electro Sistem din Maramureş (fabricarea aparatelor de distribuţie şi control al electricităţii), Bilka Steel din Braşov (fabricarea produselor metalice), Emsil Techtrans din Bihor (fabricarea utilajelor şi a maşinilor-unelte), Grup Energoinstal din Cluj (lucrări de instalaţii sanitare) sau Laboratoarele Fares Bio Vital din Hunedoara (prelucrarea ceaiului).

În 2013, printre campionii în business ai Munteniei au fost premiate pentru performanţa în afaceri companii precum Softronic din Craiova (furnizor pentru industria feroviară), Direct One din Bucureşti (furnizor de servicii telecom), BriseGroup din Constanţa (agricultură) sau Rodbun Grup din Bucureşti (servicii pentru fermieri).

Premiile „Campioni în business“ se acordă în funcţie de evoluţia cifrei de afaceri, a profitului net, a numărului de angajaţi şi a solidităţii afacerii. Sunt selectate doar companiile profitabile deţinute de întreprinzători locali, cu peste 10 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO