Eveniment

Ziua Naţională în Secuime

no title

Autor: Gândul

02.12.2011, 14:02 803

Spre deosebire de restul ţării, la Miercurea Ciuc ceremoniile de Ziua Naţională organizate de Prefectura Harghita - la care au participat peste 1000 de locuitori români ai oraşului, de două ori mai mulţi ca anul trecut - nu s-au desfăşurat în cursul dimineţii, ci după-amiază, începând cu ora 14.

"Nu aveam fanfară disponibilă dimineaţă, fanfara Brigăzii de Vânători de Munte de aici de la noi a trebuit să cânte mai întâi la Sfântu Gheorghe", a sunat lămurirea primită de la subprefectul Constantin Strujan. Nici primăria condusă de udemeristul Raduly Robert nu s-a arătat mai pricopsită: dacă la sărbătoarea naţională a maghiarilor din 15 Martie urbea gemea de drapele şi cocarde roşu-alb-verde format XXL, multe cu stema Ungariei pe ele, acum abia dacă am putut număra - aninate pe stâlpi doar în centrul oraşului - câteva zeci de steaguri roşu-galben-albastru "dublate" de cele ale UE, toate "format batistă".

De ce această discrepanţă flagrantă, n-am reuşit să aflăm, aleşii locali UDMR, în frunte cu primarul Raduly Robert şi cu şeful C.J. Harghita, Borboly Csaba şi parlamentarii harghiteni al Uniunii boicotând şi la Miercurea Ciuc, conform "tradiţiei", ceremoniile de sărbătorire a Zilei Marii Uniri. Singura excepţie - care l-a făcut pe prefectul Ladanyi Laszlo să se oţărască: "Ce boicot UDMR, domnule, cum puteţi spune aşa ceva?" - a fost vicele Consiliului Judeţean, Sofalvy Laszlo, aflat de-a stânga deputatului pedelist Toader Paleologu. Întrebat cum califică, din postura sa de demnitar al partidului de guvernământ, absenţa "tradiţională" a aliaţilor udemerişti ai PDL de la ceremoniile de Ziua Naţională a României, fostul ministru al Culturii ne-a replicat cum că "Nu dau nici un interviu", după care ne-a "explicat", scurt: "Sunt eu aici!"

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO