Evenimente

Angajată în construirea unui viitor sustenabil, Metigla a instalat panouri fotovoltaice pe acoperişul fabricii de la Ceptura

Advertorial

Angajată în construirea unui viitor sustenabil, Metigla...

Autor: Publicitate

09.11.2023, 07:00 166

Metigla, compania care oferă soluţii complete pentru acoperiri şi închideri metalice, a instalat panouri fotovoltaice pe acoperişul fabricii de la Ceptura şi îşi reduce cu 70% consumul de energie din reţea. Montarea panourilor fotovoltaice a însemnat o investiţie de aproximativ 450.000 de euro, sistemul generând o putere instalată totală de 518 kW, cu o producţie anuală estimată la 645 MWh. Cu această investiţie, completată de o serie de măsuri în activitatea de zi cu zi a companiei, Metigla demonstrează angajamentul său pentru crearea unui viitor sustenabil şi responsabil în construcţii.

Unul dintre efectele investiţiei va fi eliminarea a aproximativ 65 de tone de emisii CO2 pe an, susţinând astfel eforturile companiei faţă de protecţia mediului. În plus, pentru a încuraja tranziţia către electromobilitate, compania a instalat două staţii de încărcare pentru vehiculele electrice, destinate atât angajaţilor cât şi vizitatorilor fabricii. Şi parcul auto care deserveşte activitatea Metigla va trece treptat la vehicule electrice, două noi maşini electrice urmând a fi recepţionate până la sfârşitul acestui an.

Siguranţa la incendiu

Instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperişul facilităţilor de producţie necesită o atenţie sporită a beneficiarilor la riscul de incendiu, iar Metigla oferă soluţia. Acoperirea halelor industriale cu panouri termoizolante cu miez din vată minerală asigură protecţia bunurilor şi personalului, oferă timpul necesar evacuării în siguranţă, iar soluţia este una reciclabilă. Acoperişul unităţii de producţie Metigla, spre exemplu, este realizat din panouri sandwich cu vată minerală de 100 mm grosime, cu rezistenţă certificată la foc de până la 3 ore.

Metigla desfăşoară acţiuni de bune practici la nivel ESG

Metigla adoptă practici din domeniul sustenabilităţii nu numai prin produsele proprii dar şi prin politicile sale interne. Reducerea consumului de energie electrică din reţea nu este singura acţiune tip ESG (Environmental, Social, Governance) prin care compania a găsit soluţii cu un impact pozitiv asupra mediului. Iluminatul cu LED-uri a întregii locaţii de la Ceptura, implementarea politicii de reciclare a deşeurilor, care a dus la reducerea acestora cu 80%, sau upgradarea sistemului de filtrare a aerului din facilităţile de producţie, care a dus la îmbunătăţirea calităţii aerului pentru angajaţi, toate sunt alte părţi integrante ale angajamentului asumat de companie. Iar povestea va continua şi în 2024, când Metigla îşi propune ca toate ambalajele produselor sale să fie reutilizabile sau complet reciclabile.

Construim sustenabil pentru viitor

Eforturile pentru crearea unui viitor mai verde se reflectă nu doar în practicile şi investiţiile interne, ci şi în produsele Metigla. Unul dintre sistemele complete pentru acoperiş Metigla, acoperişul solar Falt Solar by Roofit.Solar, este o soluţie fotovoltaică integrată (BIPV), estetică şi modernă care oferă energie verde pentru întreaga casă. Mai mult decât atât, producţia de structuri durabile din profile zincate pentru parcurile solare, confirmă preocuparea Metigla pentru susţinerea acţiunilor cu impact pozitiv asupra mediului.

“Verdele, pentru noi, nu este doar o culoare ci un angajament. La Metigla sustenabilitatea în domeniul construcţiilor rămâne un obiectiv permanent, iar acţiunile noastre se îndreaptă către asigurarea siguranţei şi bunăstării oamenilor şi companiilor care utilizează sistemele noastre de acoperire. Furnizăm soluţii care respectă mediul înconjurător, produse reciclabile, promovăm practici durabile în industrie, şi nu ne vom opri aici, deoarece suntem conştienţi că impactul activităţii Metigla se extinde dincolo de fabrica noastră din Ceptura. Credem în construirea de comunităţi şi investim în iniţiative de sustenabilitate, cu fiecare proiect pe care îl susţinem. Cel mai recent proiect de acest gen a fost acoperirea refugiului Scara din Munţii Făgăraş cu un acoperiş solar care produce energie verde pentru montaniarzii care îi trec pragul. Prin astfel de iniţiative dorim să ne extindem impactul asupra comunităţii din care facem parte şi să construim un viitor sustenabil în construcţii.” declară Cristian Mătăşel, Director General Metigla.

 

Despre Metigla

 

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piaţa din România este prezentă din anul 2000. Creşterea organică şi continuă a portofoliului de produse şi servicii se bazează pe inovaţie, calitate premium, pasiune şi sustenabilitate.

Portofoliul companiei oferă soluţii pentru închideri metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte industriale, rezidenţiale, dar şi pentru faţade şi drenaj al apei pluviale de pe acoperiş. Metigla este prezentă şi în Belgia, Franţa, Olanda, Luxemburg şi Congo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO