Finanţe personale

Dan Manolescu, preşedintele Camerei Consultanţilor Fiscali: Suntem de zece ani pe piaţă şi avem doar 5.500 de membri. În cât timp pregăteşte guvernul 35.000 de consultanţi pentru aplicarea legii impozitului pe venitul global?

Dan Manolescu, preşedintele Camerei Consultanţilor...

Autor: Iulian Anghel

24.05.2017, 13:10 364
Proiectul impozitului pe venitul global al gospodăriei prevede că întocmirea declaraţiilor de venit global ale contribuabililor vor cădeîn sarcina consultanţilor fiscali care vor fi plătiţi de stat. 35.000 de astfel de consultanţi – număr avansat de ministrul finanţelor Viorel Ştefan - vor completa cele aproximativ 7 milioane de declaraţii care va trebui depuse în urma apariţiei legii. Însă Dan Manolescu, preşedintele Camerei Consultanilor Fiscali (CCF), opinează că nu oricine poate fi consultant fiscal şi dă exemplul organizaţiei pe care o conduce şi care, în 10 ani de când este pe piaţă, are doar 5.500 de membri. „Noi suntem pe piaţă de zece ani şi avem 5.500 de membri. Dacă vor fi formaţi în acelaşi ritm, socotiţi în câţi ani se poate ajunge la 35.000. E foarte puţin probabil ca un astfel de proiect să meargă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO