Fiscalitate

Este oficial: Operatorii economici care au automate vor trebui să le echipeze cu case de marcat

Este oficial: Operatorii economici care au automate vor...

Autor: Alexandru Nanu

21.07.2019, 14:54 21577

Operatorii economice care vând produse sau servicii prin intermediul automatelor cor avea obligaţia de a le echipa cu case de marcat până la sfârşitul acestui an.

Aceste modificări au fost prevăzute în proiect de Lege pentru abrogarea alin.(1), (2) şi (4) ale art.40 din Ordonanţa Guvernului nr.27/2011 privind transporturile rutiere, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

Vineri, 12 iulie2019, preşedintele Klaus Iohannis a promuldat Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

Astfel, ordonanţa anterior promulgată prin Decret nr. 578/2019, devine Legea nr.136/2019.

Pentru a intra în vigoare, Legea nr.136/2019 mai trebuie să fie promulgată în Monitorul Oficial.

„Până la data de 31 decembrie 2019, operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz, au obligaţia de a dota automatele comerciale cu aparatele de marcat electronice fiscale şcu jurnal electronicţ”, conform documentului oficial.

Totuşi, „ în cazul aparatelor de marcat electronice fiscale care (…) nu înglobează constructiv dispozitivul de imprimare, îndeplinirea funcţiei de imprimare de bonuri fiscale, de rapoarte fiscale de închidere zilnică, precum şi de alte tipuri de documente prevăzute de lege nu este obligatorie”, conform documentului oficial.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO