IMM

Producătorul de încălţăminte de protecţie Lenox a ajuns la 14 milioane lei în 2018

Antreprenori locali

Producătorul de încălţăminte de protecţie Lenox a...

Autor: Georgiana Mihalache

01.04.2019, 00:07 1296

Compania Lenox, înfiinţată de antreprenorul Sorin Nicolau în 2005 în Bucureşti, care activează în industria de producţie de încălţăminte de protecţie (ghete, bocanci, sandale), a în­cheiat anul 2018 cu afaceri de 14 mi­lioane de lei, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.

„Compania a cres­cut, strategia este să dez­voltăm brandul. Ma­rea pro­blemă a fir­melor româneşti este că nu sunt branduri. Să poţi să dezvolţi un brand durează foarte mult. Mă lupt cu toate fir­mele multina­ţio­nale, iar în industria asta o să ne numărăm pe degete din cauză că piaţa de desfacere este dură şi a doua provocare este cu forţa de muncă“, a spus pentru ZF Sorin Nico­lau, fon­datorul Lenox Prod.  Lenox produce aproape 3.000 de perechi de în­călţă­min­te zilnic, după ce antrepre­norul a mărit capacitatea de producţie cu ajutorul banilor din fonduri europene. Circa 4 milioane de euro a investit în total de-a lungul anilor din fonduri europene.

Produsele sunt realizate într-o fabrică din Frumuşani, judeţul Călă­raşi, iar circa 25% din producţie merg la export, în ţări precum Grecia, Bulgaria, Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO