Info

(P) Angelini Pharma şi Ariad anunţă semnarea acordului pentru drepturile de comercializarea a medicamentului ICLUSIG® în şapte ţări din Europa centrală şi de est

(P) Angelini Pharma şi Ariad anunţă semnarea acordului...

Autor: Publicitate

14.01.2015, 00:00 691

Romania 12 Ianuarie 2015  –- Angelini Pharma, prin intermediul filialei din Austria CSC Pharmaceuticals,  si ARIAD Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ: ARIA) anunta ca ARIAD a incheiat cu Angelini un acord exclusiv de comercializare a medicamentului  Iclusig®  (ponatinib) pentru indicatiile aprobate de catre Agentia Europeana a Medicamentului. (EMA). Tarile incluse in acordul comercial sunt Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia. Odata cu semnarea acestui parteneriat, Iclusig va fi disponibil pentru pacientii cu leucemie cronica rezistenta cu cromozom Philadelphia-pozitiv, in mai mult de 23 tari Europene.

In conformitate cu termenii contractuali, ARIAD  va ramane Detinatorul Autorizatiei de Punere pe Piata (DAPP) al Iclusig si ARIAD va asigura managementul drepturilor de distributie in afara Sediului Central European de la Lausanne, Elvetia. 

Angelini va fi responsabil pentru vanzarea si promovarea medicamentului, managementul medical, procesul de compensare si relatia cu Agentia Nationala a Medicamentului si autoritatile din sectorul farmaceutic.

Suma platita initial catre ARIAD asociata cu obtinerea drepturilor de comercializare a fost de aproximativ $7.3 milioane., Angelini asigurand o distributie semnificativa a medicamentului Iclusig in regiune.

“Prin parteneriatul cu  ARIAD, ne aflam in pozitia de a face disponibil acest medicament important pentru tratarea cancerului pacientilor din Centrul si Estul Europei care au forme dificil de tratat de Leucemie Mieloida Cronica sau  Leucemie Acuta Limfoblastica Ph+ si putine optiuni terapeutice,” a declarat Gianluigi Frozzi , CEO Angelini Pharma. “Asteptam cu nerabdare colaborarea de success cu  ARIAD pentru a pune la dispozitia pacientilor acest nou tratament.”

ARIAD a primit Autorizarea de Punere pe Piata pentru Iclusig din partea Agentiei  Europene a Medicamentului in  Iulie 2013. Introducerea pe piata a Iclusig in tarile Europei Centrale si de Est se asteapta la inceputul acestui an 2015.

“Cu acest acord, continuam sa facem pasi inainte pentru a a avea Iclusig disponibil pacientilor din zone geografice aflate in afara ariei noastre  de acoperire ”, a declarat Marty J. Duvall, Vice-Presedintele Executiv si CCO al ARIAD.  “Angelini  va fi un partener important pentru noi in aceasta regiune unde, conform datelor EMA, se afla aproximativ 8,000 pacienti care traiesc cu Leucemie Mieloida Cronica  care poate deveni rezistenta sau intoleranta la alti inhibitori de tirozin kinaza deja aprobati pentru utilizare.  Angelini are atat experienta cat si acoperirea geografica pentru promovarea si comercializarea Iclusig in Europa Centrala si de Est.”

Despre Iclusig® (ponatinib)

Iclusig este un inhibitor de kinaza. Target-ul primar pentru Iclusig este BCR-ABL, o anomalie a tirozin kinazei care apare in leucemia mieloida cronica (CML); si cromozomul Philadelphia- pozitiv din leucemia limfoblastica acuta (Ph+ ALL). Iclusig a fost conceput  utilizand platforma de calcul si inovatie pentru medicamente a ARIAD, fiind realizat specific pentru a inhiba activitatea BCR-ABL. Iclusig tinteste nu numai  BCR-ABL nativ dar si izoforma sa care transmite mutatii ce confera rezistenta la tratament, incluzand mutatia  T315I, care a fost asociata cu rezistenta la alti inhibitori de tirozin kinaza..

Despre Angelini

Angelini este o companie cu capital integral privat, producator international de marime medie si marketer al unor medicamente si produse de ingrijire a sanatatii in sectorul farmaceutic si para-farmaceutic.

Infiintata in Italia in 1919, grupul are in prezent mai mult de 4,000 de angajati. Sectorul farmaceutic reprezinta activitatea principala a grupului,  realizand peste 50% din cifra de afaceri, cu un venit de peste €1.4 miliarde in  2013.

Angelini are filiale in  Italia, Spania, Austria, Portugalia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Grecia, Turcia, Russia, USA, Pakistan; produsele sale sunt disponibile in peste  60 de tari prin intermediul  unei retele extinse de licente si parteneriate strategice cu companiile farmaceutice locale.

La nivel international compania isi concentreaza promovarea in ariile de terapie a durerii, inflamatie, SNC, antiinfectioase, ginecologie, ocupand o pozitie de top in piata de OTC-uri. Departamentul de cercetare si dezvoltare este in prezent concentrat asupra durerii/inflamatiei, SNC si bolilor infectioase. Pentru cea din urma,departamentul de cercetare este activ cu programe exporatorii, incluzand proiecte in parteneriat public-privat pentru Noi Entitati Chimice, cat si cu programe clinice pentru medicamente deja prezente pe piata, dezvoltate integral de catre Angelini.

Despre ARIAD

ARIAD Pharmaceuticals Inc., cu sediul central international in Cambridge, Massachusetts si cel European la Lausanne, Elvetia, este o companie globala integrata dedicata proiectelor in oncologie, pentru a transforma vietile pacientilor cu cancer prin medicamente inovatoare  de ultima generatie. ARIAD cerceteaza noi molecule pentru a avansa in tratamentul diferitelor forme de leucemie acuta si cronica, cancer pulmonar  si a altor forme de cancere dificil de tratatat.  ARIAD utilizeaza o platforma de calcul structurala pentru designul unor molecule de mici dimensiuni astfel incat sa invinga rezistenta cancerului fata de moleculele deja existente.                                                    

Pentru informatii suplimentare  vizitati http://www.ariad.com sau ARIAD pe Twitter (@ARIADPharm).  

Contact Media:

Pentru Angelini: Ingrid Panturu; ingrid.panturu@angelini.ro, +40745315308

Pentru ARIAD Investors: Kendra Adams Kendra.adams@ariad.com (617) 503-7028

Pentru ARIAD Media: Liza Heapes Liza.heapes@ariad.com (617) 621-2315

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO