Info

(P) Stanley Black & Decker, pasiune pentru inovaţie de la fondare până astăzi

(P) Stanley Black & Decker, pasiune pentru inovaţie de...

Autor: Publicitate

03.05.2023, 18:09 151

Privind mai atent istoria companiei Stanley Black & Decker, se poate observa că aceasta se bazează, până la urmă, pe ispiraţia, curajul şi aplecarea pentru inovaţie a trei oameni: Frederick Stanley, Duncan Black şi Alonzo Decker.

În 1843, Frederick Stanley a deschis un mic atelier în New Britain, Connecticut, pentru a fabrica şuruburi, balamale şi alte feronerii din fier forjat. Având ca atuuri pasiunea pentru antreprenoriat şi inovaţie, Frederick a devenit cunoscut pentru multe invenţii dezvoltate pe parcursul vieţii sale. În semn de recunoştinţă pentru ajutorul său în implementarea căii ferate în New Britain, în anul 1850, prima locomotivă care a trecut prin oraş a fost numită Frederick T. Stanley.

Frederick a fost implicat, de asemenea, în crearea unei companii locale de iluminat cu gaz în 1855, iar doi ani mai târziu, a ajutat la aducerea primei reţele de apă curentă în New Britain.

Calitatea superioară a produselor sale, inovaţia constantă şi îmbunătăţirea riguroasă a operaţiunilor au condus compania lui Stanley către excelenţă.

În 1910, S. Duncan Black şi Alonzo G. Decker şi-au deschis atelierul, la început de dimensiuni similare cu cel al lui Stanley, în Baltimore, Maryland. Şase ani mai târziu, în 1916, cei doi antreprenori au obţinut primul brevet din lume pentru o unealtă electrică portabilă.

Un an mai târziu, Black & Decker a inventat o maşină de găurit electrică portabilă, obţinând un brevet pentru aceasta, fiind o unealtă ce combina un mâner de pistol şi un comutator de declanşare.

În 1943, Black & Decker a primit premiul "E" al armatei şi marinei pentru producţie, care este una dintre cele patru distincţii acordate companiei în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ambele companii au crescut în paralel în deceniile care au urmat, acumulând o gamă de mărci şi produse de neegalat, dar şi o expertiză în domeniu impresionantă.

În anul 2010, cele două companii s-au unit formând Stanley Black & Decker, care oferă uneltele şi soluţiile pe care companiile industriale, profesioniştii şi consumatorii se bazează pentru a avea succes. La fel ca în anii în care s-au fondat, şi astăzi se observă pasiunea pentru inovaţie în dezvoltarea uneltelor, dar şi pentru excelenţă în operaţiunile companiei din întreaga lume, cât şi în relaţiile cu clienţii. Se poate spune astfel, că după o istorie de mai bine de 175 de ani, Stanley Black & Decker este o companie care acceptă orice provocare şi rămâne în frunte prin îndrăzneală şi inovaţie.

Stanley Black & Decker are astăzi peste 13.000 de brevete active la nivel mondial şi lansează aproximativ 1.000 de scule noi pe an, inclusiv multe dintre "primele din lume". De altfel, potrivit Stanley Black & Decker, produsele noi determină peste 85% din creşterea organică a companiei.

Compania comercializează peste 500.000 de produse,  precum scule electrice, fierăstraie, cutii de scule, chei, dispozitive de fixare, instrumente de măsurare, compresoare, echipamente electrice pentru exterior, şlefuitoare, lămpi, motocositoare, aspiratoare, bancuri de lucru, polizoare şi unelte fără fir.

Printre cele mai mari branduri ale companiei se numără Stanley, DeWalt, Black+Decker, Porter Cable şi Bostitch. În România, aceste produse sunt comercializate de Metatools, companie ce a aniversat 25 de ani de existenţă pe piaţa furnizorilor de echipamente şi utilaje tehnologice din România. Cele trei puncte de lucru ale Metatools SRL sunt localizate în Ploieşti, Buzău şi Piteşti, însă compania facilitează şi vânzarea online, prin intermediul platformei e-commerce www.constructii-mag.ro, un spaţiu virtual actualizat la standarde europene.

Indiferent că accesează platforma online sau preferă vânzarea directă în showroomuri, clienţii vor găsi la Metatools o gamă vastă de echipamente pentru industrie şi construcţii, dar şi servicii conexe complete.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO