Info

(P) XTB România organizează un webinar cu soluţii de optimizare fiscală, adresat investitorilor în acţiuni

(P) XTB România organizează un webinar cu soluţii de...

Autor: Publicitate

15.12.2016, 14:00 273

Ţinând cont de situaţia actuală din România, în care pierderile înregistrate de investitorii de retail care fac plasamente pe pieţele străine de capital sunt compensate doar cu profitul obţinut în piaţa respectivă, iar impozitarea se face pe sume mai mari decât cele din câştigul net al portofoliului, X-Trade Brokers (XTB) şi BDO România organizează un webinar pentru a oferi soluţii de optimizare a strategiei fiscale pentru anul 2017. Evenimentul este structurat în trei părţi, în cadrul cărora XTB, BDO şi EcoJur prezintă Acţiunile Sintetice şi cum pot fi folosite acestea pentru a accesa printr-un singur broker din România instrumente din pieţele financiare din toată lumea.

Investitorii pot evita această situaţie prin tranzacţionarea Acţiunilor Sintetice, un produs lansat în România anul acesta de XTB. Mai exact, Acţiunile Sintetice sunt produse derivate fără levier, care copiază exact evoluţia acţiunilor spot, oferă inclusiv un echivalent al dividendelor şi pot fi vândute în lipsă (short), fiind disponibile pentru mii de titluri din pieţe din toată lumea, inclusiv piaţa americană şi toate pieţele mari europene. Astfel, XTB raportează rezultatele clienţilor către autoritatea fiscală, oferind investitorilor o alternativă care elimină problema impozitării incorecte a câştigului net.

În prima parte a webinarului, BDO va prezenta sistemul actual de impozitare a instrumentelor financiare, modificările legislative ce vor intra în vigoare începând cu anul 2017, precum şi aspectele practice întâmpinate de investitori în cadrul desfăşurării acestor activităţi, propunându-şi să trateze următoarele aspecte:

·         Impozitarea câştigurilor obţinute de investitori din tranzacţionarea acţiunilor pe piaţa de capital având în vedere atât prevederile curente, cât şi cele ce vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2017;

·         Principalele probleme generate de reglementările legislative de ordin fiscal cu privire la câştigurile de capital şi implicaţiile fiscale aferente;

·         Impozitarea acţiunilor sintetice în conformitate cu prevederile legislative în materie şi avantajele de ordin fiscal pe care aceste instrumente financiare derivate le pot oferi investitorilor.

Totodată, evenimentul abordează aspectele de ordin juridic ale relaţiei contractuale dintre client şi XTB, cu privire la tranzacţionarea acţiunilor sintetice, atât din perspectiva reglementărilor legale în vigoare în prezent, cât şi din perspectiva modificărilor legislative pe care le va genera intrarea în vigoare a MIFID II şi MIFIR.

În cadrul webinarului, Iulia Roman, expert contabil în cadrul EcoJur, prezintă aspectele fiscale ale relaţiei dintre XTB şi clienţi, precum şi detaliile legate de modul în care XTB raportează rezultatele clienţilor către autoritatea fiscală.

Pe de altă parte, Claudiu Cazacu, Chief Strategist XTB România, abordează subiectul Acţiunilor Sintetice oferite de XTB România - produse derivate cu risc scăzut, care nu au asociat efect de levier, care nu au costuri pentru menţinerea poziţiilor peste noapte şi care oferă posibilitatea deschiderii atât de poziţii long, cât şi short, ceea ce înseamnă că se poate profita de toate mişcările pieţei.

Webinarul susţinut de XTB şi BDO România este disponibil, în mod gratuit, tuturor celor interesaţi şi poate fi accesat prin conectarea la adresa bit.ly/XTBRomania  în data de 20 decembrie, începând cu ora 12:00.

Despre organizatori

XTB România

Înfiinţată în 2002 în Polonia şi activă în România începând cu anul 2008, compania XTB este în prezent una dintre cele mai mari companii de brokeraj din Europa, având birouri în peste 13 ţări, incluzând Anglia, Polonia, Germania, Franţa, Spania. XTB este, de asemenea, reglementată de cele mai importante autorităţi de supraveghere din lume, incluzând ASF, FCA, KNF, BaFin şi CMB. Din luna mai a anului 2016, compania este listată pe Bursa de la Varşovia şi se tranzacţionează public, în timp ce o altă parte semnificativă din capitalul companiei este deţinută de către Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est.

BDO România

BDO Romania, a cincea firma de audit şi consultanţă din ţară, are o experienţă de peste 20 ani în prestarea de servicii profesionale. Cu aproximativ 200 de profesionişti ce acţionează în cadrul unor echipe multidisciplinare, coordonate de 19 parteneri acreditaţi, de organisme profesionale internaţionale şi locale, compania oferă astăzi toată gama de servicii cerute de piaţa de audit şi consultanţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO