Info

Vitema Pharmaceuticals, una dintre cele mai moderne unităţi de producţie cu certificare GMP din România, depăşeşte pragul de 100 de milioane de euro în investiţii datorită noii echipe de conducere şi a capitalului de peste 10 milioane de euro investit în ultimele 6 luni

Advertorial

Autor: Publicitate

23.02.2024, 12:34 438

Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria farmaceutică, Vitema Pharmaceuticals este una dintre cele mai mari şi mai moderne unităţi de producţie farmaceutică certificate GMP din Europa. Situată strategic la Sibiu, fabrica dispune de 4 unităţi de producţie, cu o suprafaţă totală de 33.000 de metri pătraţi, o capacitate de stocare de până la 2.800 de paleţi, mai multe laboratoare de ultimă generaţie, un centru de cercetare şi dezvoltare cu personal calificat şi un proces de fabricaţie 100% automatizat. Toate aceste lucruri transformă Vitema Pharmaceuticals într-un centru de excelenţă pentru dezvoltarea, producţia şi ambalarea medicamentelor şi suplimentelor alimentare, la cele mai înalte standarde de calitate.

Compania este specializată în servicii de contract manufacturing (CMO) pentru produse farmaceutice şi suplimente alimentare, respectând standardele de calitate din industria farmaceutică. Acest angajament este confirmat de certificările EU GMP şi de autorizaţia de a desfăşura studii clinice proprii. Certificarea farmaceutică GMP este supusă celui mai ridicat nivel de examinare şi de reglementare datorită cerinţelor stricte necesare pentru a asigura siguranţa, eficacitatea şi consistenţa medicamentelor, spre deosebire de standardele GMP pentru suplimentele alimentare, deşi importante, sunt în general mai puţin complexe şi riguroase, întrucât suplimentele alimentare sunt considerate o categorie diferită de produse cu riscuri inerent mai mici.Fabricarea suplimentelor alimentare la standarde farmaceutice este un puternic diferenţiator pentru Vitema Pharmaceuticals, în ceea ce priveşte serviciile de contract manufacturing pentru companiile de suplimente nutritive.

De asemenea, Vitema asigură servicii de private labelling de la idee până la poziţionarea la raft şi are toate capacităţile necesare pentru a gestiona atât producţia la scară mică, cât şi la scară mare a unei game de produse care include capsule, tablete filmate şi nefilmate, comprimate masticabile, pudre sub formă de plic, precum şi injectabile, seringi pre-umplute şi flacoane. Capacitatea anuală a fabricii este de 3.5 miliarde de capsule şi tablete, 4500 de tone de pudre şi 20 de milioane de unităţi comerciale.

Schimbări majore pentru Vitema Pharmaceuticals: o nouă echipă de management, investiţii de 10 milioane de euro în ultimele 6 luni şi semnarea unor parteneriate strategice.

Cu active în valoare de 100 de milioane de euro, unităţi de producţie dotate la cele mai înalte standarde europene, o capacitate de producţie la scară largă şi certificări de calitate precum EU GMP farma, certificare ISO 9001, ISO 22000 şi Food Safety Mangement, Vitema Pharmaceuticals este una dintre cele mai moderne şi mai mari fabrici din sud estul Europei şi are toate premisele necesare de a deveni una dintre cele mai mari companii de contract manufacturing la nivel global.

Vitema Pharmaceuticals este într-o etapă de continuă dezvoltare, iar pentru atingerea celor mai ambiţioase obiective ale companiei, s-au produs mai multe schimbări majore în ultimul an precum consolidarea echipei de conducere prin alăturarea unor specialişti de top din industrie: Abdul Yassin, în funcţia de CEO, Diana Şerban, Commercial & Business Development Head, şi Neil Carlsson, Head of R&D and NPD.

Noul CEO, Abdul Yassin deţine un doctorat în farmacie şi este totodată un antreprenor cu o experienţă în industria farmaceutică şi în industria suplimentelor nutritive, fiind de asemenea şi un membru activ al comunităţii globale de afaceri. El este angajat în schimbarea regulilor în industria în care activează prin abordările sale inovatoare:

”La Vitema Pharmaceuticals, abordarea noastră nu se rezumă doar la respectarea standardelor existente, ci şi la redefinirea unor noi standarde superioare pentru siguranţă şi eficacitate. Prin fabricarea suplimentelor conform standardelor GMP farmaceutice, ne asigurăm că fiecare produs care iese din unităţile noastre de producţie are un grad ridicat de puritate şi siguranţă şi reflectă cu precizie etichetarea sa. Credem că a sosit momentul pentru o schimbare şi în industria suplimentelor, o tranziţie către sinceritate şi responsabilitate completă faţă de consumatori. Vă invităm să vă alăturaţi acestei misiuni vitale. Împreună putem crea un mediu în care consumatorii să poată avea încredere în suplimentele pe care le utilizează, iar companiile să se mândrească cu produsele pe care le oferă.” – Abdul Yassin

Diana Şerban are o experienţă solidă în industria farmaceutică, unde timp de peste 8 ani a îmbinat cu succes roluri cheie axate pe dezvoltarea de produse, marketing şi vânzări în companii reprezentative pentru piaţa farmaceutică din România. Absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie, Diana deţine şi o diplomă de master în Administrarea Afacerilor. În prezent, ocupă funcţia de Commercial & Business Development Head, un rol esenţial în transformarea companiei într-un centru de excelenţă pentru servicii de contract manufacturing. Cu o viziune orientată către inovaţie, Diana se concentrează pe consolidarea serviciilor companiei, extinderea parteneriatelor strategice şi promovarea excelenţei operaţionale:

”Vitema Pharmaceuticals îşi propune ca prin toate acţiunile desfăşurate să îşi consolideze poziţia de furnizor cheie de servicii de contract manufacturing, recunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Ghidaţi de pasiunea pentru excelenţă, angajamentul pentru calitate şi siguranţă, responsabilitate şi implicare, echipa Vitema doreşte să revoluţioneze serviciile de contract manufacturing prin oferirea unei game complete de produse şi servicii, acoperind arii terapeutice de importanţă majoră.” – Diana Şerban

Cu o diplomă de master în Metodologia Cercetării şi o experienţă de peste 15 ani în industria Nutraceutică, Neil Carlsson are o experienţă vastă în domeniu, inovând şi dezvoltând produse, colaborând de-a lungul carierei sale cu branduri globale, echipe şi sportivi motivaţi de cele mai recente cercetări. Începând din 2023, Neil conduce Centrul de Cercetare şi Dezvoltare ultra modern de la Vitema Pharmaceuticals. Departamentul se distinge prin abilităţile sale în formulare, optimizarea proceselor şi inovaţia în formele de dozare. Sunt utilizate tehnologii şi platforme de ultimă generaţie pentru a impulsiona dezvoltarea de medicamente, în acord cu progresele industriei farmaceutice.

Noua echipă are o viziune de business centrată pe servicii de contract manufacturing cu adresabilitate către piaţa globală. Printre primii paşi către implementarea noii strategii de dezvoltare se numără investiţiile în liniile de producţie de peste 10 milioane de euro în ultimele 6 luni, schimbarea obiectului de activitate de la producţie proprie la producţie pentru parteneri externi, decizia de a produce suplimente alimentare la standarde farmaceutice şi încheierea unui parteneriat strategic cu una dintre cele mai bune laboratoare de research la nivel global AI Clinical Research.

Parteneriat cu AI Clinical Research pentru studii clinice şi analize de bioechivalenţă

Vitema Pharmaceuticals a încheiat un parteneriat cu AI Clinical Research, a cărei echipă activează în cadrul laboratorului bioanalitic ultra modern de la Vitema. Laboratorul este dotat cu cele mai recente echipamente medicale. AI Clinical Research este o companie full-service în domeniul cercetării clinice, bazată pe cea mai nouă tehnologie, cu acoperire naţională, care oferă studii clinice pentru companii farmaceutice, de dispozitive medicale şi de biotehnologie. AI Clinical Research face parte dintr-o reţea globală de CRO-uri locale, ceea ce îi permite să furnizeze servicii de studii clinice în Europa, SUA, Canada, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia de Sud-Est.

Vitema Pharmaceuticals încheie un parteneriat strategic de contract manufacturing cu DY Nutrion Global SA, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria suplimentelor alimentare

O altă reuşită notabilă a noii conduceri Vitema este stabilirea unui parteneriat strategic cu unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa suplimentelor alimentare, DY Nutrition Global SA, compania fondată de legendarul sportiv Dorian Yates. Compania este în proces de a-şi transfera întreaga producţie în valoare de 15 milioane de euro pe an la fabrica din Sibiu.

”Noua viziune de business a companiei Vitema Pharmaceuticals şi abilităţile de a produce la cele mai înalte standarde europene cu certificare GMP farma ne-au determinat să luăm decizia game-changing pentru industria în care activăm de a produce suplimente nutritive la standarde farma, mutând producţia de la terţi, local. Consider că este un pas major nu doar pentru dezvoltarea companiei DY Nutrition, ci pentru întreaga industrie de suplimente sportive. Este imperios necesar să ţinem pasul cu direcţia în care se îndreaptă piaţa, să răspundem prompt şi adaptat nevoilor şi cerinţelor consumatorilor noştri atât în ceea ce priveşte calitatea, cât şi costul cât mai onest al produselor. Sunt încrezător că prin acest parteneriat vom putea implementa viziunea brandului DY Nutrition. Suplimentele alimentare, atât de esenţiale sănătăţii şi stării de bine, nu trebuie să fie un lux, ci bunuri accesibile. Ne luăm angajamentul să oferim produse de calitate superioară, supuse celor mai exigente standarde ale industriei farmaceutice, la preţuri accesibile.” – Mircea Teacă, CEO DY Nutrition Global SA

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO