Ce afaceri are astăzi familia Voiculescu

13 aug 2014 Autor: Adelina Mihai

Premiera pe care a adus-o sentinţa dată în dosarul  Dan Voiculescu – Institutul de Cercetări Alimentare, prin care s-a decis recuperarea, de către stat, a unor active sau a unor bani încasaţi în urma unei privatizări controversate, a adus în prim-plan nevoia unui audit al miilor de privatizări făcute în România după Revoluţie.
 
În acest dosar, pentru prima dată, procurorii s-au îndreptat, pentru recuperarea prejudiciilor, către afacerile familiei Voiculescu, şi nu doar către afacerile sau activele deţinute de inculpatul Dan Voiculescu.
 
În acest context, Ziarul Financiar a centralizat principalele rezultate financiare ale celor 28 de companii în care apare ca acţionar direct Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu. În prezent, la Registrul Comerţului, Dan Voiculescu nu apare ca acţionar direct în nicio companie, însă în sentinţa prin care a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare se indică faptul că acesta a avut calitatea de „beneficiar real“ al unor companii, cum este cazul Grivco, în care fiicele sale apar ca acţionari. Aşa se explică faptul că, în textul sentinţei date în acest dosar, se precizează că statul va recupera acţiuni în valoare de circa 4,9 milioane de lei de la cele două fiice ale omului de afaceri Voiculescu, care au devenit acţionari în cadrul acestei companii printr-o donaţie făcută de tatăl lor.
 
De departe, cea mai mare şi totodată cea mai profitabilă afacere a familiei Voiculescu este compania de televiziune Antena TV Group, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 250 mil. lei, un profit net de 9,2 mil. lei şi peste 500 de angajaţi. Pe locul următor se află compania Antena 3, cu afaceri de 71 mil. lei şi peste 430 de salariaţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.08.2014

 
Cuvinte cheie:
voiculescu
, afaceri
, familie
, privatizari
, active
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide