Media & Advertising

Murdoch pune ochii pe televiziunea rusa

01.10.2004, 00:00 8



Imperiul media a lui Rupert Murdoch, News Corporation, intentioneaza sa se extinda in segmentul de televiziune din Rusia, pentru a crea o platforma de programe platite si pentru a produce programe, relateaza Sunday Telegraph.



Marty Pompadour, unul dintre locotenentii magnatului, s-a deplasat intr-o misiune de recunoastere la fata locului, vizitand Siberia si Samara, pe malurile Volgai.



News Corp mai detine in Rusia o divizie de publicitate outdoor, detinuta de divizia News Outdoor Group, cu centrul la Moscova si operatiuni in Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia si Cehia. Compania lui Murdoch a mai investit in radiourile rusesti, dar nu a avut inca initiative legate de segmentul TV. "Cautam oportunitati de noi investitii", spune Pompadour. "Vrem sa adaugam alte investitii celor de pana acum, din outdoor si radio, si suntem interesati de pay-TV si realizare de programe", a mai adaugat Pompadour, precizand ca vizita in Rusia l-a ajutat sa sesizeze mai bine particularitatile acestei piete. Compania sa ia in considerare trasmisiile prin satelit, cablu si internet pentru crearea platformei de pay-TV.



Alte cateva grupuri importante de media si-au intensificat, in ultima vreme, planurile de investitii in Rusia. Cu doua luni in urma, WPP, gigantul media condus de Sir Martin Sorrell, a inceput sa-si fuzioneze operatiunile din Rusia cu agentiile detinute de Video International, unul dintre cei mai importanti jucatori de media-buying din tara.
andreea.melinte@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels