Media & Advertising

Patru legende ale publicitatii vor fi incluse in Advertising Hall of Fame

05.03.2004, 00:00 22



Federatia Americana de Publicitate (AAF) a anuntat ca patru dintre cele mai mari personalitati ale industriei publicitare contemporane vor fi incluse in celebrul Advertising Hall of Fame, informeaza site-ul oficial al institutiei.



Cele patru personalitati sunt Karl Eller, fost presedinte si CEO al Clear Channel Outdoor, Philip H. Geier Jr., fost presedinte si CEO al Interpublic Group of Companies, John E. Pepper, fost presedinte si CEO al companiei Procter & Gamble, si Liener Temerlin, presedinte emerit al Temerlin McClain Advertising.



Despre Karl Eller, juriul care a ales castigatorii (din cele 13 candidaturi depuse) a spus ca a fost un executiv tenace, care a dat o forma noua publicitatii outdoor si care a transformat-o intr-o afacere de succes. Philip H. Geier Jr. a fost ales pentru ca s-a dedicat industriei publicitatii si a fost un activist care a pus bazele modernului grup de companii care este astazi Interpublic. Geier a promovat si a formulat modelul de afacere centrat de client. John E. Pepper va intra si el in Advertising Hall of Fame pentru ca a fost un lider influent al unuia dintre cei mai mari advertiseri la nivel mondial, si pentru ca a adus inovatii, in mod constant, in ceea ce priveste marketingul si dezvoltarea produsului in cadrul companiei. In sfarsit, lui Liener Temerlin i s-a recunoscut meritul de a fi transformat regiunea de sud-vest a SUA intr-un centru al publicitatii, prin atragerea de conturi nationale si internationale in aceasta zona. Temerlin este si un suporter infocat al educatiei publicitare, practicilor etice si al activitatilor pro-bono.



Cele patru personalitati ale publicitatii vor fi incluse, in mod oficial, in Advertising Hall of Fame, pe 16 martie, in cadrul unei ceremonii care se va desfasura la renumitul hotel Waldorf-Astoria din New York City. Printre "monstrii sacri" care au fost inclusi pana acum in Advertising Hall of Fame se numara David Ogilvy, G.D. si Gertrude Crain, Ray Kroc, Mary Wells Lawrence si Jay Chiat. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO