Media & Advertising

Tirajele si publicitatea au saltat profiturile Independent cu 72%

18.03.2005, 00:00 8

Trustul de presa Independent News & Media a inregistrat anul trecut un profit cu 72% mai mare, ca urmare a incheierii unor contracte de publicitate mai consistente, a cresterii tirajelor si a aplicarii unor programe de reducere a costurilor, relateaza Bloomberg.
Rezultatele grupului media irlandez au fost propulsate de cresterea solida pe toate pietele sale importante: Australia, Irlanda, Noua Zeelanda si Africa de Sud. Compania detine, printre altele, tabloidul Independent in Marea Britanie, cotidianul Irish Independent si New Zealand Herald. "Activitatile noastre in 2005 au evoluat in acelasi trend pozitiv, toate operatiunile inregistrand un nivel bun al veniturilor  si o crestere consistenta a profitului", a declarat Anthony O'Reilly, directorul general al Independent News & Media.
In Marea Britanie, profitul anual total s-a majorat cu 18% fata de anul precedent, pana la 14,3 milioane de lire sterline (20,5 milioane de euro), popularitatea tabloidului Independent si o revi-gorare a pietii publicitare fiind principalii factori ai acestei cresteri. Profitul trustului a ajuns la 80,6 milioane de euro in 2004, de la 46,9 milioane de euro, cu un an in urma, iar vanzarile au atins 1,56 miliarde de euro, potrivit cifrelor publicate de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels