Mediafax.biz Exclusiv

Acer a distribuit partenerilor din România cu 73% mai multe PC-uri portabile în primele nouă luni

Autor: Razvan Craciun,

12.11.2010, 15:44 15

"Creşterea volumului înregistrată în primele nouă luni intervinedupă ce, în primul trimestru, importurile au fost foarte mici,aproape inexistente, ca urmare a faptului că numărul de unităţidisponibile în România, la debutul crizei, în octombrie-noiembrie2009, era foarte mare", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul devânzări al companiei, Bogdan Iftemie, citând date IDC.

El a adăugat că, în luna august, când, de obicei, vînzările dePC-uri erau ridicate datorită faptului că românii care lucrau înstrăinătate se întorceau în ţară în vacanţă, volumul nu a mai atinsnivelul înregistrat în anii trecuţi.

"În primele nouă luni din 2010, vânzările din piaţa locală cătreconsumatorii finali au fost destul de mici, creşterea fiindmoderată faţă de perioada similară din 2009", a spus directorul devânzări al Acer România.

La nivelul anului 2009, piaţa locală de PC-uri a scăzut cu peste50%, de la un volum de peste un milion de unităţi înregistrat în2008. În intervalul ianuarie-septembrie 2010, piaţa PC-urilorportabile din România a atins 270.000 de unităţi.

"În piaţă este o reţinere a utilizatorilor finali, atât persoanefizice, cât şi juridice. Totuşi, trendul este pozitiv pentruvânzările către consumatorii finali, situaţia pieţei este un picmai bună faţă de anul trecut. Cele mai vândute modele din piaţăsunt cele «entry level», cu preţuri cuprinse între 450 euro şi 500de euro", a arătat directorul de vânzări a reprezentanţei locale aproducătorului de PC-uri.

Acer România a vândut 1.400 de desktop-uri, model "all-in-one",care au fost lansate în vara acestui an pe piaţa locală, ocupândpoziţia a şaptea la nivelul primelor nouă luni cu o cotă de 2,5%.În trimestrul al treilea, volumul importurilor de monitoare pentruPC-uri a fost de 9.232 de unităţi, respectiv o cotă de 11,7%,compania ocupând poziţia a patra în rândul producătorilor, iar celde PC-uri portabile, de 29.450 de unităţi.

Dintre PC-urile portabile aduse în România de Acer în primelenouă luni, o pondere de 25% aparţine netbook-urilor.

"Obiectivul pentru acest an este intrarea în rândul primilortrei producători pe segmentul desktop-urilor, volumul estimat fiindde circa 5.000 de unităţi. Pentru cele portabile, avem ca obiectivun volum de 100.000 de unităţi. În primul trimestru din 2011, Acerva lansa în România tablete PC şi, probabil, şi bookreader", a maispus Iftemie.

Acer are în România doi distribuitori direcţi, respectiv ScopComputers şi Elko, la care se adaugă partenerii locali Skin,IT&S şi Asbis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels