Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile Cesiro Sighişoara au stagnat la 11 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu

04.09.2011, 19:36 101

Compania şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de circa 23 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de anul trecut. "Fabrica lucrează în prezent la capacitatea maximă, comenzile primite în primul semestru au fost mai mari, piaţa fiind în continuă creştere.

Prevedem o menţinere a comenzilor pentru al doilea semestru, chiar o creştere a cererii", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel David, commercial manager Cesiro.

În prezent, capacitatea lunară de producţie a fabricii din Sighişoara este de 4 milioane de produse ceramice. Cesiro a câştigat anul trecut noi contracte pe pieţele din Polonia, Serbia, Bosnia, Croaţia şi Ungaria, însă principalul client rămâne în continuare concernul suedez IKEA.

Anul trecut, ponderea vânzărilor la export ajungea la 85% din totalul producţiei companiei din Sighişoara, principalele pieţe la export fiind Germania, Franţa, Italia, Olanda, Spania, Cehia sau Rusia.

În afară de IKEA, Cesiro mai colaborează cu NFK Rusia, Homeline Franţa, Dajar Polonia, GM Sunders Olanda, Vetro Cehia, Dietrich Germania, Pengo Italia, Carrefour, dar şi cu alte companii. Vânzările către IKEA ajungeau anul trecut la 45% din totalul cifrei de afaceri al companiei, Cesiro producând pentru grupul suedez diverse modele de ceşti, farfurii, boluri şi alte obiecte pentru decor.

În prezent, compania dispune de 1.350 de angajaţi, după ce în acest an au fost recrutaţi circa 50 de oameni. Pentru al doilea semestru sunt prevăzute noi angajări, fiind disponibile circa 150 de posturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO