Mediafax.biz Exclusiv

AKTA a investit 3 mil. euro în serviciile de date

Autor: Adrian Seceleanu

24.03.2011, 18:37 28

DCS este prezentă în special în oraşe mai micişi în mediul rural, în localităţi care nu sunt, de regulă,acoperite de marile companii de cablu ca RCS&RDS, UPC sau defirma cu acelaşi specific creată de Romtelecom(NextGen).

Proiectul de mărire de bandă pentru serviciilede date a fost implementat etapizat la nivel naţional, a durat unan şi a început în aprilie 2010. Investiţ ia ţine cont de faptul căsegmentul internet va fi un motor de creştere şi în acest an pentrupiaţa locală telecom, spune Dinu Malacopol, directorul general alcompaniei.

"Aşa cum arată un studiu recent, proporţia deutilizatori de internet din România a crescut de 10 ori, ajungândde la 3,6% în 2000 la 35,5% în 2010 în mediul urban. Însă existădiferenţe între mediul urban, mic-urban şi rural, ceea ce va ducela creşterea pieţei. Suntem încrezători în şansele de evoluţie azonelor rurale în următorii 3 - 5 ani astfel încât diferenţele săse micşoreze semnificativ între cele 3 zone", declară DinuMalacopol, CEO al DCS.

Potrivit datelor dintr-o cercetare realizatăanul trecut de compania Gallup, aproape 80% dintre gospodăriile dinmediul rural nu au acces la internet.

Ponderea serviciilor de internet în veniturileAKTA este în prezent la un nivel de peste 25%, companiaînregistrând creşteri anuale constante de peste 35% ale număruluide abonaţi în ultimii 2 ani. DCS a închis anul 2010 cu 300.000 deabonamente, respectiv 180.000 de abonaţi la servicii de cabluanalogic şi digital, 70.000 de abonaţi la televiziunea prin satelitşi 50.000 de abonaţi la telefonie fixă şiinternet.

Fondul AIG controlează în România şifurnizorul de servicii de comunicaţ ii pentru companii DialTelecom, care este condus, de asemenea, deMalacopol.

DCS şi Dial Telecom au avut în 2009 un rulajde aproape 30 mil. euro.

AIG a plătit 45 mil. euro în 2007 pentru aprelua controlul DCS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO