Mediafax.biz Exclusiv

Americanii de la Ford au investit la Craiova 114 mil. euro în loc de 422 mil. Euro

Autor: Bogdan Alecu

10.08.2011, 20:23 662

Ministerul Finanţelor a virat până acumcătre Ford România o singură tranşă de 17,6 mil. euro din ajutorulde stat dintr-un total de 65,55 mil. euro, sumă care trebuialivrată până la finele anului trecut.

În condiţiile în care statul acordă ajutorulproporţional cu investiţiile realizate, rezultă faptul că FordMotor Company a investit până la finele anului trecut numai 27% dince s-a angajat în septembrie 2007, adică 114 mil. euro încondiţiile în care prin contract s-a angajat la 422 mil.euro.

În total, potrivit contractului, americaniisunt obligaţi să investească 675 mil. euro la Craiova până lafinele anului următor.

Este pentru prima dată de la semnareacontractului de privatizare când Ministerul Finanţelor oferă cifreexacte cu privire la planul de investiţii al americanilor laCraiova.

În ceea ce priveşte valoarea investiţiilorrealizate la Craiova nici Ministerul de Finanţe şi nici FordRomânia nu au făcut vreun comentariu.

În prezent Ford Europa se află în discuţiicu Executivul de la Bucureşti pentru modificarea contractuluisemnat în urmă cu patru ani, în contextul în care americanii nu potproduce anul acesta 250.000 de maşini, ci cel mult10.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels