Mediafax.biz Exclusiv

Americanii fac la Sibiu sisteme de iluminat pentru Audi sau Mercedes, dar şi pentru Dacia

Americanii fac la Sibiu sisteme de iluminat pentru Audi sau Mercedes, dar şi pentru Dacia

Autor: Laurentiu Cotu

12.05.2011, 11:12 859

Creşterea producţiei i-a determinat pereprezentanţii companiei să bugeteze un avans de 40% al vânzărilorîn acest an, după un salt de 65% în anul anterior.

Producătorul din Sibiu a vândutanul trecut sisteme de iluminat de peste 9,5 mil. lei (circa 2,2mil. euro).

"Cifra noastră de afaceri precumşi comenzile au crescut sustanţial, în condiţiile în care neadresăm în principal pieţei externe europene, iar singurul nostruclient din România, Dacia, a realizat anul trecut vânzări foartebune", a spus Marius Bologa, director general al CML InnovativeTechnologies din Sibiu.

Compania americană este prezentăpe piaţa din România începând din anul 2008, când acţionariiamericani au decis deschiderea unei facilităţi de producţie înSibiu, pe Platforma Industrială Vest, suprafaţa totală a fabriciifiind de 4.200 mp.Utilajele necesare demarării producţiei au fost transferatedin fabricile CML din Franţa şi Cehia.

Aproximativ 95% din producţia fabricii CMLdin România merge la export, printre clienţii companiei fiindRenault, Nissan, Peugeot- Citroën, Volkswagen, Audi, GeneralMotors, Opel, Toyota, Honda, Mercedes, dar şi Dacia. "De laînceputul anului am extins spaţiul destinat producţiei cuaproximativ 40%, ceea ce ne va permite o creştere implicită acapacităţilor de producţie. Pot spune că în industria autoeuropeană nu mai există criză, piaţa apropiindu-se de nivelulcomenzilor din perioada anterioară anului 2009." Conducereacompaniei nu a oferit informaţii suplimentare despre valoareaconcretă a investiţiei în creşterea capacităţilor de producţiafabricii din Sibiu, precizând doar că pentru investiţiile din acestan au fost alocate câteva milioane de euro, finanţarea provenind înprincipal din contractarea unor credite bancare.

Potrivit reprezentanţilor CML InnovativeTechnologies, începând de anul viitor toate automobile noifabricate în Uniunea Europeană vor fi dotate obligatoriu cu sistemede iluminat suplimentar DRL (sisteme de iluminat pe baza de LED,independente sau integrate în interiorul farurilor maşinii), carese aprind automat în momentul pornirii motorului.

În acest sens, compania CML InnovativeTechnologies intenţionează să demareze începând de anul viitorproducţia acestor noi tipuri de sisteme de iluminat în fabrica dela Sibiu.

Grupul american CML numără peste 1.200 deangajaţi şi înregistrează venituri anuale de 175 mil. dolari,conform informaţiilor furnizate anterior de reprezentanţii CMLInnovative Technologies din Sibiu. Sediul central este în NewJersey, iar compania mai are filiale şi în Franţa, Germania, MareaBritanie, Cehia, România, dar şi în China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO