Mediafax.biz Exclusiv

Anul 2012 va aduce multe provocări, un context economic volatil şi o creştere economică modestă, crede şeful Pernod Ricard România

Autor: Ioana David

31.10.2011, 13:15 105

"Văd un an (2012 - n. red.) cu multe provocări, cu un context economic volatil, greu de prognozat. Evoluţia ţărilor din UE va avea un impact major asupra performanţelor economiei româneşti", apreciază Furir.

El estimează că România va înregistra o creştere economică modestă, care ar trebui să permită un avans uşor al bussinessului propriu. Compania a ajuns la 104,3 milioane lei (aproape 25 mil. euro), şeful Pernod Ricard România precizând că nu şi-a propus extinderi de portofoliu sau achiziţii anul viitor, ci consolidarea poziţiei actuale prin investiţii în portofoliul existent.

Scăderea puterii de cumpărare s-a resimţit puternic în ultimii ani în industria băuturilor alcoolice, iar companiile încă încearcă să-şi găsească drumul spre creştere.

Industria a fost afectată şi de creşterea TVA, dar şi de faptul că mulţi distribuitori au intrat în insolvenţă, astfel că recuperarea banilor din piaţă a devenit mai dificilă.

Pe segmentul de import, cei mai mari jucători sunt BDG Import, Pernod Ricard, iar dintre producători, cele mai mari rulaje la fac Alexandrion Group, Prodal '94 şi Scandic Distilleries.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels