Auto&transporturi

Grupul Rădăcini a devenit dealer Citroen, primul showroom va fi deschis la Constanţa

Autor: Gabriel Botezatu,

03.11.2010, 15:16 13

"Citroen este o marcă cu real potenţial pe piaţa locală, maiales datorită capacităţii constructorului de a veni cu modele noi.Showroom-ul de la Constanţa va avea o suprafaţă de 200 de metripătraţi, la care se adaugă şi o facilitate de service. Avem învedere extinderea în continuare cu acestă marcă, însă momentan nus-a luat nicio decizie", a declarat pentru MEDIAFAX directorul devânzări al grupului Rădăcini, Nicuşor Sorescu.

El a precizat că reprezentanţa din Constanţa va fi deschisă înluna decembrie.

Citroen este a şasea marcă auto din portofoliul Rădăcini, dupăOpel, Chevrolet, Suzuki, Mazda şi Cadillac. Rădăcini a devenit al16-lea partener Citoren din România.

Directorul general al Citroen România, Didier Gerard, a declaratîn luna octombrie că firma are în derulare un program de dezvoltarea reţelei de dealeri, iar anul viitor va semna între cinci şi zecenoi contracte de dealership cu parteneri din ţară.

Un nou showroom dedicat mărcii farnceze va fi deschis joi decătre concesionarul SD Prestige, în zona de nord a Capitalei, şi vafi a treia reprezentanţă a dealerului.

Directorul general al Citroen România a spus că pentru anulviitor se aşteaptă la o creştere a cotei de piaţă de la 2%, câteste în prezent, la 2,5%. Înmatriculările Citroen au scăzut înprimele nouă luni cu 25%, la 780 unităţi.

Grupul Rădăcini este o companie cu capital românesc deţinută deomul de afaceri de oriegine iraniană Ali Madadi şi activează pepiaţa auto locală din anul 1995. În luna august, compania a intratşi pe piaţa livrărilor de pizza, cu franciza americană Domino'sPizza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels