Auto&transporturi

Un fost şef al Ford face un centru Land Rover aproape de Autostrada Soarelui

Autor: Bogdan Alecu

04.11.2010, 18:27 13

Compania ATT este controlată de ViorelNiculescu, cel care între 1992 şi 2005 s-a aflat la conducereaRomcar, fostul importator al Ford pe piaţa locală şi parte a ŢiriacHoldings.

"Am investit până în prezent 500.000 de euroîn acest centru anul acesta. Acolo vom avea showroom pentru celedouă mărci plus un service multibrand, inclusiv pentru cele douămărci britanice şi Chrysler, Jeep, Dodge, care în prezent esteamplasat în centrul Capitalei", a spus ViorelNiculescu.

Anul trecut ATT a înregistrat o cifră deafaceri de peste 2 mil. euro, potrivit Ministerului de Finanţe, şio pierdere netă de circa 300.000 de euro.

"În ceea ce priveşte vânzările de maşini,acestea sunt în 2010 la un nivel de 110 unităţi. Momentan există unstoc mic în curtea importatorului, în total trei-patru, dintre caredouă sunt Land Rover Freelander. Abia în martie 2011 se vor livramaşinile comandate acum." La nivelul primelor nouă luni ale acestuian, vânzările Land Rover au scăzut cu aproape 30%, la circa 200 demaşini, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şiImportatorilor de Automobile (APIA), în timp ce vânzările Jaguar auavut un declin de peste 50%, la 21 de automobile. În total, pepiaţa locală sunt 12 dealeri autorizaţi, dintre care doi aparţinATT şi cinci fac parte din reţeaua ŢiriacAuto, divizia de retailauto a Ţiriac Holdings.

"Problema acum este că o firmă trebuie să facăşi profit, nu numai să supravieţuiască. Principala activitate acompaniei este în prezent serviceul, cu toate că şi aici s-aobservat un declin uşor." Anul trecut 10% din dealerii de pe piaţalocală şi-au închis businessul, în timp ce majoritatea celor careau "supravieţuit" au înregistrat pierderi pe fondul unei pieţe carea scăzut cu peste 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels