Mediafax.biz Exclusiv

Carmen Neagu, GE: România ar putea fi o zonă cu potenţial energetic în regiune, dar începe să piardă teren

Autor: Roxana Petrescu

15.03.2012, 14:00 132

Astfel, dincolo de identificarea modalităţilor prin care investitorii străini pot fi atraşi pe plan local în proiecte termo, alegerea unor tehnologii eficiente trebuie să se regăsească pe lista de priorităţi.

"Sunt necesare reglementări transparente şi predictibile, o lege funcţională a parteneriatului public-privat. În plus, energia trebuie să devină o prioritate, în contextul în care în vechiul calendar financiar, realizat pentru perioada 2007-2013, energia a fost o Cenuşăreasă. Am putea fi o zonă cu potenţial energetic în regiune, dar începem să pierdem teren", a mai spus Neagu.

Americanii de la General Electric s-au poziţionat pe piaţa locală ca unul dintre cei mai importanţi furnizori de tehnologie.

Astfel, cel mai mare parc eolian pe uscat care se construieşte acum în România, proiectul de 1,1 mld. euro făcut de cehii de la CEZ, care la momentul finalizării va deveni cea mai mare investiţie de acest tip la nivel european, va fi echipat cu 240 de turbine eoliene livrate de GE.

Totodată, GE a livrat turbinele pentru centrala pe gaze de 860 MW, mai mare decât un reactor al centralei nucleare de la Cernavodă, pe care Petrom a construit-o la Brazi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO