Mediafax.biz Exclusiv

Cataramă, Elvila: O lege a holdingului este mai mult decât binevenită şi ar ajuta pe toată lumea

Autor: Ioana David

10.02.2011, 15:52 34

Înprezent, proiectul de lege aşteaptă aprobarea din partea CamereiDeputaţilor, primind deja avize favorabile de la mai multe comisiiparlamentare.

Implementarea legislaţiei cuprivire la holdinguri ar determina oamenii de afaceri care nu şi-auunit afacerile încă să o facă într-o astfel de structură, în timpce antreprenorii care şi-au înregistrat afacerile în afară, în ţăriprecum Cipru sau Olanda, să revină în ţară.

"Din punct de vedere fiscalpentru ca folosirea unei entităţi româneşti de tip holding să fieatractivă ar trebui introdus un set minim de schimbări legislative:eliminarea impozitului pe dividende între holding şi entităţile dingrup din primul moment al deţinerii, scutirea de la taxarea cuimpozitul pe profit a dividendelor primite de la persoane juridicestrăine, scutirea de la taxarea cu impozitul pe profit acâştigurilor de capital la nivelul holdingului", a precizatRuxandra Bologa, partener al firmei de avocatură NNDKP.

Holdingurile sunt companii caredeţin acţiuni la alte firme, legătura dintre acestea fiindreglementată, iar întreaga structură, practic grupul, beneficiazăde avantaje fiscale, ca de exemplu plata impozitului pe profit carese face pe baza rezultatului consolidat, astfel că se pot cumultapierderile unei firme cu profitul alteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO