Mediafax.biz Exclusiv

Cei mai mari transportatori rutieri de persoane Atlassib şi Eurolines reîncep să cumpere autocare pe o piaţă care îşi revine

Cei mai mari transportatori rutieri de persoane Atlassib şi Eurolines reîncep să cumpere autocare pe o piaţă care îşi revine

Autor: Mirabela Tiron

09.03.2011, 18:47 232

"Vrem ca la sfârşitul anului acesta săcumpărăm 15 autocare în leasing de la compania BRD Sogelease.Preţul unui autocar se ridică la aproape 215.000 euro", a declaratIlie Carabulea, cel mai bogat om de afaceri sibian, carecontrolează Atlassib, cu afaceri de 66 mil. euro anul trecut, darşi Banca Carpatica.

Compania specializată pe transportul rutier depersoane, operează cu o flotă de 225 de autocare spre destinaţiidin Spania, Italia, Germania, Austria, Anglia şi alte ţări.Transporturile spre Spania şi Italia, ţări în care muncesc cei maimulţi români, au cea mai mare pondere în cifra de afaceri aAtlassib.

Carabulea susţine că prin achiziţia celor 15autocare va fi reînnoită flota. Faţă de anul 2008, preţulautocarelor este mai mic cu până la 20%, potrivit datelor dinpiaţă.

Investiţii în dezvoltarea flotei auto aprogramat anul aces ta şi omul de afaceri Dragoş Anastasiu, carecontrolează compania de transport rutier de persoaneEurolines.

"Vrem să cum părăm cinci autocarepentru a reînnoi flota auto.Lucrăm cu compania Alpha Leasing şi cu Scania Credit România", aspus Anastasiu, care administrează un business de 9,5milioanede euro lacompania de transport rutier.

Cele două companii de transport rutier autransportat mai mulţi pasageri în primele două luni ale acestui anfaţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. "Numărul pasagerilortransportaţi a crescut cu 6% în ianaurie- februarie anul acestafaţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Am ajuns la aproape49.000 de pasageri", au declarat oficialii companiei de transportAtlassib.

Anul trecut, compania Atlassib a transportat600.000 de călători şi a înregistrat o cifră de afaceri de 277milioane de lei (66 mil. euro), potrivit oficialilorcompaniei.

Atlassib operează curse pe 35 de ruteinternaţionale. "În acest moment nu este iminentă deschiderea denoi rute, dar vom proceda la extinderea celor existente prinadăugarea de noi staţii atât pe teritoriul României, cât şi peteritoriul statelor de tranzit sau destinaţie. Nu excludem însăposibilitatea deschiderii de noi trasee internaţionale dacă vomconstata solicitări în acest sens din parteacălătorilor".

În cazul companiei Eurolines, primele douăluni ale acestui an au adus un număr de pasageri mai mare cu 25%faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Am avut 20.000 de pasageri în ianuarie-februarie anul acesta. Încasările înregistrate în aceste două luniau fost mai mari cu 23% faţă de cele obţinute în primele două luniale anului trecut", a spus Anastasiu.

Compania de transport de persoane Eurolines,care a finalizat cu o cifră de afaceri de 9,5 milioane de euro anultrecut, operează cu peste 30 de autocare proprii pe ruteleinternaţionale şi cu alte câteva autocare în colaborare cu diferiţiparteneri.

Anul trecut, Eurolines a transportat 120.000de pasageri pe rute internaţionale.

"Am bugetat o creştere cu 12% a numărului depasageri pentru anul acesta şi cu 10% a încasărilor, dar după cumarată primele două luni, probabil că vom fi peste buget", a spusAnastasiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO