Mediafax.biz Exclusiv

Constructorul Cluj Arena îşi revizuieşte în creştere afacerile

Autor: Laurentiu Cotu

13.12.2011, 10:13 275

"Lucrările finalizate în acest an vor duce la o creştere a afacerilor ACI Cluj, chiar dacă iniţial am prevăzut o stagnare a cifrei de afaceri faţă de 2010. În ceea ce priveşte evoluţia pieţei construcţiilor în 2012, nu vedem schimbări în comparaţie cu anul în curs", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Aşchilean, preşedintele ACI Cluj.

Una dintre cele mai importante lucrări finalizate de ACI în acest an este stadionul Cluj Arena, investiţie de circa 36 mil. euro realizată în colaborare cu firmele Con-A Sibiu, Transilvania Construcţii, DAS Engineering Grup, Dico şi Ţigănaş, Grup 4 Instalaţii, Bogart Construct SRL şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Compania a mai realizat în acest an diferite lucrări de canalizare şi modernizare a străziilor din localităţile Viişoara şi Turda, judeţul Cluj, dar şi construcţia fabricii La Lorraine din Câmpia Turzii (investiţie de 17 mil. euro).

Compania mai are în portofoliu lucrări de construcţii la Salina Turda, mai multe clădiri administrative, construcţii industriale şi hidrotehnice sau lucrări de instalaţii.

Totodată, în acest an primăria Sfântu Gheorghe a atribuit companiei ACI Cluj un contract de 55,6 mil. lei (12,9 mil. euro) fără TVA, pentru proiectarea şi execuţiea unei săli de sport multifuncţionale cu 3.000 de locuri în oraş.

Contractul a fost atribuit la începutul lunii octombrie, iar lucrările finanţate de la bugetul local vor dura 41 de luni. În prezent ACI Cluj derulează diverse lucrări de reabilitare a parcului central din Cluj-Napoca, dar şi lucrări de construcţie pentru parcul logistic Kaufland din Câmpia Turzii.

Compania şi-a bugetat pentru acest an o investiţie de peste 3 mil. euro (14 mil. lei), pentru extinderea fabricii de prefabricate şi a atelierului de confecţii metalice şi armături, proiect susţinut în proporţie de 50% din fonduri structurale.

Compania are în prezent circa 500 de angajaţi.

ACI Cluj s-a desprins din fostul Trust de Construcţii Industriale în 1991 şi are mai mulţi acţionari, printre care se numără Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă (preşedintele Băncii Transilvania), Dorin Goia, Gicu Agenor Gânscă sau Gică Mereu.

Ioan Aşchilean şi Gicu Gânscă sunt acţionari şi în compania Grup 4 Instalaţii, specializată în lucrări de reabilitări şi extindere de apă şi canalizare în Transilvania, iar pe lângă această firmă, Aşchilean mai are acţiuni la Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii şi la Electroconstrucţia Elco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO