Mediafax.biz Exclusiv

Copos face bani cu hotelurile din Poiana Braşov: încasările s-au majorat cu 18%

Copos face bani cu hotelurile din Poiana Braşov: încasările s-au majorat cu 18%

Autor: Mirabela Tiron

05.05.2011, 17:52 311

Veniturile celor trei hoteluri pecare George Copos le deţine în Poiana Braşov - Sport, Poiana şiBradul - s-au majorat cu 18% în primul trimestru din acest an faţăde aceeaşi perioadă din 2010, peste ni velul de creştere alpieţei.

"Hotelurile au primit în total 18.421 deturişti. Dintre aceştia, 81% au fost turişti români, iar restulenglezi, ucraineni, ruşi şi moldoveni", a declarat Laura Ursu,director de vânzări al Ana Hotels. Preţul unei camere duble lahotelul Sportul este de 70 de euro pe noapte de persoană, potrivitdatelor de pe site-ul de rezervări internaţionalebooking.com.

Poiana Braşov este singura staţiune de schicare atrage anual peste 3.000 de turişti englezi şi care a fost votată de către aceştia ca fiind cea mai ieftină des ti naţie de schidin lume. Staţiunea montană are o ca pa cita te de cazare deaproape 2.800 de locuri în hoteluri şi pen siuni, cele mai multefiind clasificate la trei şi patru stele, potrivit datelor din bazade date a Ministerului Turismului.

În aprilie hotelurile au operat la un gradde ocupare de 70%, primind câteva grupuri din Israel şi Bulgaria.Oficialii hotelurilor nu au făcut publice cifra de afaceri înprimul trimestru şi nici rezultatele financiare ale hotelurilor dela munte la sfârşitul anului trecut.În 2009 însă, hotelurile Sport, Bradul şiPoiana de la munte rulau afaceri de 3,4 mil. euro, po trivit declaraţiilor anterioare ale reprezentanţilor com paniei.

Copos, finanţatorul echipei defotbal Rapid şi unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceriromâni, a demarat anul trecut un program amplu de modernizare ahotelurilor de la munte, dar şi a celor din Capi tală, în urma unuicredit de 25 mil. euro contractat în 2009 de la BRD.

Cea mai mare parte a banilor, 11milioane de euro, a fost investită în hotelul Sport, în care s-adezvoltat un centru spa pe o suprafaţă de aproape 1.900 de metripătraţi.

Astfel că de la sfârşitul luniidecembrie hotelul Sport a ajuns la o capacitate de 104 ca mere, cu15 camere mai mult faţă de perioada de dinainte derenovare.

Cele trei hoteluri de la munteîmpreună cu unităţile din Bucureşti şi două hoteluri de la mare(Europa şi Astoria din Eforie Nord) au rulat afaceri de circa 25,6milioane de euro şi un profit total de 230.000 de euro în 2009,potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Anul trecut însă hotelurile decinci stele din Capitală Athénée Palace Hilton şi Crowne Plaza aufinalizat cu o cifră de afaceri totală estimată la 17,2 milioane deeuro, în scădere cu circa 13% faţă de nivelul de anul anterior,potrivit declaraţiilor anterioare ale lui Copos.

Pe lângă cele şapte hoteluri,omul de afaceri mai deţine un lanţ de magazine cu produse depanificaţie (Ana Pan), o fabrică de motoare electrice (Ana Imep) şialte active prin grupul Ana Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels