Mediafax.biz Exclusiv

Dacia va produce şasiuri pentru modelele Smart şi Twingo - surse

Autor: Gabriel Botezatu

08.08.2011, 15:39 334

Introducerea în producţie a noului şasiu presupune o investiţiede 11,5 milioane de euro, care se derulează în perioada 2011-2013,iar liniile de fabricaţie vor fi montate în două clădiri dejaexistente.

Începerea producţiei de şasiuri pentru cele două grupuri autoeste parte a unui parteneriat semnat anul trecut între Renault şiDaimler, care vizează dezvoltarea în comun de noi modele.

"Renault şi Daimler vor dezvolta în parteneriat un nou modelSmart cu patru locuri şi urmatoarea generaţie Twingo. Maşinile vorfi diferite în materie de design, însă o caracteristică comună vafi sistemul unic de tracţiune pe roţile din spate. Modeleledezvoltate în parteneriat vor fi disponibile şi în varianteelectrice. Lansarea modelelor este planificată pentru anul 2013,iar uzina Smart din Hambach (Franţa) va produce versiunile cu douălocuri, în timp ce la uzina Renault din Novo Mesto (Slovenia) vorfi asamblate cele cu patru locuri", a declarat anul trecutpreşedintele grupului francez, Carlos Ghosn.

Gama de vehicule produsă de Automobile Dacia este formată dinşase modele - Duster, Sandero, Logan, Logan MCV, Logan Pick-Up şiLogan VAN.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Dacia nu au prezentatdetalii legate de acest proiect.

Totodată, grupul Renault va investi 13,6 milioane de euro pentrua creşte capacitatea producţiei de cutii de viteze a RenaultMecanique Roumanie cu 25%, la 470.000 de unităţi pe an. Cutiile deviteze produse de acestă entitate aflată pe platforma Mioveni suntdestinate în totalitate exportului în cadrul alianţeiRenault-Nissan.

Un alt proiect de investiţii vizează alocarea a 5 milioane deeuro, în perioada 2011-2012, pentru extinderea halei "Presaj".

Automobile Dacia este parte a grupului francez Renault, iar anuttrecut a înregistrat o cifră de afaceri 2,7 miliarde euro, încreştere cu 26,6% faţă de nivelul obţinut în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels