Mediafax.biz Exclusiv

Dezvoltatorii au finalizat 3.000 de apartamente noi în Titan, cartierul bucureştean cu cele mai multe investiţii în locuinţe

Dezvoltatorii au finalizat 3.000 de apartamente noi în Titan, cartierul bucureştean cu cele mai multe investiţii în locuinţe

Autor: Cristi Moga

25.11.2010, 17:54 34

Titanul a fost unul dintre cartierelebucureştene cele mai căutate de către dezvoltatorii imobiliari înultimii ani, dar şi de către clienţi, astfel că circa 80% dinlocuinţele finalizate în perioada 2007-2010 în zona de est aCapitalei au fost vândute, potrivit unei analize aZF.

Proiectele mai mici, precum Swiss Cottage (102apartamente), Titanium (73 de apartamente) sau Siriului Residence(63 de apartamente) au fost vândute integral, în timp ce înansamblurile mai mari, finalizate mai recent, mai sunt disponibilecirca 600 de apartamente.

În ansamblul Pallady Towers sunt nevândutecirca 150 de apartamente din cele 216 finalizate în primele douăblocuri, în Citadella Titan mai sunt disponibile 136 de locuinţedin 224, în timp ce în proiectul Armonia cei de la Adama au vândut60% din cele 262 de apartamente finalizate, astfel că mai suntdisponibile aproximativ 100. "Anul acesta am vândut în jur de treiapartamente lunar în Pallady Towers, dar cifra nu este mulţumitoareşi nici relevantă, în condiţiile în care clienţii au avut în ultimaperioadă un interes scăzut pentru proiecte nefinalizate. Amrecepţionat însă recent cele 216 apartamente de la constructor şiapreciem că vânzările vor fi mai bune în perioada următoare", audeclarat reprezentanţii de vânzări ai proiectului PalladyTowers.

Cel mai mare proiect de locuinţe finalizat înTitan este însă Răsărit de Soare, unde dezvoltatorii mai aveau sprevânzare circa 150 de apartamente în urmă cu o lună de zile.Reprezentanţii Conarg nu au putut fi contactaţi până la închidereaediţiei pentru actualizarea informaţiilor.

În apropierea proiectului Răsărit de Soare afost finalizat şi proiectul Citadella, unde procesul de vânzare afost preluat de către VB Services, o divizie a băncii austrieceVolksbank.

"În ansamblul Citadella Titan sunt 224 deapartamente dintre care 38 sunt vândute cu contracte finale devânzare - cumpărare, iar 50 sunt vândute cu precontracte", auprecizat reprezentanţii VB Services. Preţurile locuinţelor din zonădepăşesc uşor 1.000 de euro/metrul pătrat construit în majoritateaproiectelor, garsonierele având un preţ de pornire de circa 50.000de euro în Citadella Titan sau Pallady Towers, în timp ceapartamentele cu două camere au preţuri de 65.000-70.000 de euro,potrivit datelor furnizate dedezvoltatori.

În afara celor două blocuri finalizate recentîn Pallady Towers, un alt bloc a fost terminat luna aceasta înproiectul Optima de către Adama, unde din 83 de apartamentedezvoltatorul mai are spre vânzare 14unităţi.

Cei mai mari dezvoltatori de locuinţe în Titansunt companiile Conarg (988 de apartamente în Răsărit de Soare),Adama (746 de apartamente în proiectele Armonia, Edenia, SwissCottage, Optima şi Titanium), Gigant Construct (413 apartamente înSiriului Residence, Pallady Residence şi Pallady Towers) şiHercesa, care a finalizat 400 de apartamente înVivenda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels