Mediafax.biz Exclusiv

eMAG: Piaţa tabletelor PC totalizează acum 2.000 de unităţi vândute pe lună, dar poate urca rapid la 3-4.000 de unităţi

Autor: Adrian Seceleanu

06.05.2011, 13:24 158

"Piaţa poate creşte rapid la3.000-4.000 de tablete pe lună, dar încă e greu de spus ce se vaîntâmpla pentru că vânzările iniţiale foarte bune pentru uneleproduse pot fi doar expresia unui entuziasm, a unei aşteptăriexistente în piaţă la un moment dat, dar care să nu continue",spune Stanciu.

În acest condiţii, şefuleMAG recunoaşte că "este greu de spus" dacă vânzările totale vorajunge în 2011 la 50.000 de tablete.

În prezent, eMAg deţine 50%din piaţa de tablete PC din România, conform GfK.

Oficialii companiei spun căiPad este lider de necontestat în vânzări, dar şi alte modeleintroduse în ofertă, precum Acer Iconia, s-au vândut "pesteaşteptări".

Întrebat care estimează căva fi cea mai bine vândută tabletă din România, în afara iPad, RaduApostolescu a spus că iniţial a pariat pe Motorola Xoom, însă acumnu mai este sigur care va fi câştigătorul în condiţiile oferteimari de produse de pe piaţă.

În primul trimestru alacestui an afacerile eMAG s-au majorat cu aproape 60%, laaproximativ 30 mil. Euro, obiectivul pentru 2011 fiind un rulaj de150 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels