Mediafax.biz Exclusiv

Ericsson România va furniza Poliţiei Române un sistem IT de 3 mil. euro pentru sporirea eficienţei

Autor: Adrian Dumitrache

05.03.2012, 16:45 276

Valoarea contractului a fost estimată de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) la 15,18 milioane de lei, inclusiv TVA.

Alături de Ericsson Telecommunications România, liderul asocierii care a inclus şi societăţile Software Development&Consulting şi S&T România, au mai depus oferte Ness România şi consorţiul format din Power Net Consulting şi Romsys.

Oferta Ness România s-a ridicat la 11,84 milioane de lei, urmată de cea a Ericsson Telecomunicaţii România - 10,52 milioane de lei şi a Power Net Consulting - 8,05 milioane de lei. Cifrele nu includ TVA.

Denumit Sistemului informatic integrat privind suportul decizional şi organizaţional pentru dezvoltarea capacităţii administrative a IGPR (SIISDODCA), contractul a fost atribuit în prima parte lunii februarie şi va avea o durată de 6 luni, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 85% din fonduri europene nerambursabile, la care se adaugă sumele de la bugetul de stat - 15%.

Anunţul de participare a fost publicat pe www.e-licitatie.ro în ianuarie 2011, iar deschiderea ofertelor a fost programată pentru 7 februarie 2011.

Potrivit caietului de sarcini, SIISDODCA urmăreşte planificarea strategică, managementul strategic, monitorizarea, evaluarea cât şi disponibilitatea informaţiilor în ceea ce priveşte costurile administrative, răspunde nevoilor de a îmbunătăţi sistemul de luare a deciziilor şi, în acest context, contribuie la eficienţa şi eficacitatea administraţiei publice.

Prin punerea în funcţiune a sistemului informatic, IGPR îşi va reduce cu 20% costurile administrative, se mai spune în caietul de sarcini.

Ericsson Telecommunications România este unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente şi infrastructură de telecomunicaţii de pe piaţa autohtonă.

Filiala grupului suedez Ericsson din România a fost înfiinţată la sfârşitul anului 1994.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels