Financiar

Producătorul de biciclete Eurosport DHS Deva vrea să se listeze la Sibex

Autor: Ioana Moldovan

22.10.2010, 11:57 12

"În principiu vom investi fondurile pentru dezvoltarea firmei,continuându-ne politica de investiţii pe termen lung. Până înprezent, profitul obţinut a fost reinvestit în totalitate, astfelcă valoarea totală a investiţiilor realizate în România se ridicăla peste 20 de milioane de euro", a declarat pentru MEDIAFAXNicoleta Vătămanu, manager trading la Eurosport DHS.

Şeful Departamentului Emitenţi din cadrul Sibex, Adina Băcilă, aafirmat că bursa a avut o primă întâlnire cu reprezentanţiicompaniei şi consideră că Eurosport DHS ar fi un emitent atractivpentru investitori.

DHS a fost înfiinţată în 1999 de investitori chinezi persoanefizice. În 2006, grupul german Prophete a intrat în acţionariatprin achiziţia unui pachet de 30% din capital, iar în 2008 şi-amajorat participaţia la 40%.

Eurosport DHS Deva a înregistrat în primele şase luni afaceri de72,6 milioane de lei, în creştere cu 24,2% faţă de nivelul dinaceeaşi perioadă a anului trecut, de 58,44 milioane de lei, şi aobţinut un profit net de 1,13 milioane de lei, cu 30% mai mic decâtcel din primul semestru din 2009, de 1,62 milioane de lei.

Compania estimează pentru acest an o cifră de afaceri netă deaproximativ 100 de milioane de lei.

Din grupul DHS mai fac parte firmele DHS Bike Parts, care seocupă cu comercializarea pieselor de schimb pentru biciclete, şi DHSport, care produce roţi pentru biciclete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO