Mediafax.biz Exclusiv

Grand Arena mai are doar trei chiriaşi în food-court. La etaj au fost deschise o sală de biliard şi locuri de joacă

Grand Arena mai are doar trei chiriaşi în food-court. La etaj au fost deschise o sală de biliard şi locuri de joacă

Autor: Cristi Moga

06.03.2011, 19:13 72

În zona în care iniţial erau mese pentruclienţii restaurantelor au fost amenajate locuri de joacă pentrucopii, în timp ce un alt spaţiu de la etajul centrului comercial afost preluat de către operatorul unui centru de biliard. Zona dekarting, inaugurată în urmă cu un an, nu este funcţională înpermanenţă.

"Un operator de biliard a deschis un spaţiu înultima lună, iar în total avem următorii clienţi la primul etaj:două restaurante, un bar, un centru de biliard, o zonă de kartingşi doi operatori de spaţii de joacă pentru copii.Zona de kartingtrebuie închisă câte zece zile la fiecare două luni pentrurepararea pistei şi a karturilor", a precizat pentru ZF MikaelHarfi, director şi unul dintre acţionarii firmei EuroinvestIntermed, proprietarul Grand Arena.

Centrul comercial din sudul Capitalei, primuldeschis în Bucureşti după izbucnirea crizei financiare, a avut dela început un grad de ocupare mai redus decât celelalte proiecte depe piaţă, iar în cei doi ani de operare peste 20 de retaileri auînchis magazinele din cadrul complexului.

"Motivele pentru care am închis cred că suntevidente. Nu erau clienţi la etajul centrului comercial", spuneCristina Cărbunaru, fostul director administrativ al reţelei derestaurante City Grill, care a renunţat recent la reţeaua derestaurante în favoarea unei alte companii care va opera sub un altbrand.

Pe parcursul anului trecut, proprietarii GrandArena au reuşit să îşi îmbunătăţească mixul de chiriaşi la parterulproiectului, prin deschiderea unui magazin de articole sportiveDecathlon şi a unui centru auto Norauto, o premieră pentrumallurile de pe piaţa locală.

În cadrul proiectului mai sunt magazine aleunor companii precum Carrefour, Altex, Kiabi, Intersport sauDeichmann, dar cea mai mare parte a spaţiilor comerciale de laetajul proiectului sunt deocamdată goale.

Cei mai mari operatori de restaurante înzonele de food-court ale centrelor comerciale, precum McDonald's,Burger King, KFC sau Pizza Hut, care înainte de perioada de criză"bifau" cam fiecare mall din Bucureşti, au devenit mult maiselectivi în ultimii trei ani, pe fondul reducerii bugetului deconsum în restaurante.

Grand Arena este un proiect cu o suprafaţăînchiriabilă de circa 50.000 de metri pătraţi, inaugurat în lunamartie 2009 în urma unei investiţii anunţate de 187 de milioane deeuro de către familia oamenilor de afaceri franceziHarfi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO