Mediafax.biz Exclusiv

ING Bank se mută în Crystal Tower până la sfârşitul anului

no title

Autor: Cristi Moga

18.08.2011, 20:01 955

Clădirea este dezvoltată de omul de afaceri Michael Stanciu, proprietarul firmei de proiectare în domeniul ingineriei Search Corporation, care de asemenea va ocupa un etaj în cadrul clădirii.

Tranzacţia a fost intermediată de firma de consultanţă imobiliară Colliers International, care a asistat ING printr-o echipă coordonată de către Viorel Opaiţ, directorul diviziei corporate services în cadrul firmei.

ING îşi desfăşoară în prezent activitatea în trei sedii - în Palatul Kiseleff de pe şoseaua cu acelaşi nume din nordul Capitalei şi în complexurile de birouri S-Park (Piaţa Presei) şi Opera Center (Piaţa Operei). Activităţ ile din ultimele două spaţii menţionate vor fi mutate treptat în Crystal Tower, în funcţie de expirarea contractelor de închiriere.În S-Park funcţionează divizia de retail, dar şi o parte din infrastructura IT.

Palatul Kiseleff, care a devenit în ultimii ani o emblemă pentru imaginea brandului ING, este o clădire istorică datând de la începutul secolului trecut, fostă reşedinţă a Casei Regale în anii '30. În 1994, când ING a venit în România, primul sediu a fost la World Trade Center, care era singura clădire cu birouri de top la vremea respectivă. Ulterior, în Kiseleff, olandezii au amenajat modern clădirea istorică, diferenţiindu-se astfel de restul băncilor care au optat de la început pentru formatul din oţel şi sticlă.

În prezent ING este în curs de selectare a furnizorilor pentru amenajarea spaţiilor din noul sediu, a cărui construcţie este în curs de finalizare.

Imobilul are o suprafaţă închiriabilă de circa 13.000 de metri pătraţi, din care ING a închiriat circa 90%, valoarea contractului fiind estimată la circa 2,5-3 milioane de euro anual, potrivit calculelor ZF.

Crystal Tower are o înălţime de peste 70 de metri şi se află la câteva sute de metri distanţă de Piaţa Victoriei, unde se află turnul BRD. Tot în zonă este turnul Piraeus. Negocierile pentru mutarea în Crystal Tower au durat peste şase luni. Imobilul dezvoltat de Michael Stanciu este printre puţinele din centrul Bucureştiului în care erau disponibile spaţii cu o suprafaţă mai mare de 10.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO